24 de juliol del 2014

'De la Vegueria al Corregiment', una exposició dels arxius ebrencs per commemorar el Tricentenari


TORTOSA (Baix Ebre).- L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, l’Arxiu Comarcal del Montsià, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Arxiu Comarcal de la Terra Alta s’han apletat per a presentar una activitat conjunta, per commemorar el Tricentenari 1714 - 2014 també a les Terres de l'Ebre. Concretament, els quatre arxius comarcals han preparat l’exposició 'De la Vegueria al Corregiment', sobre cartografia històrica, en la qual s’exposaran més d’una trentena de reproduccions de mapes històrics entre el segle XVII i XVIII que mostren concretament què va ser la vegueria de l’Ebre i, a partir del Decret de Nova Planta, amb el Corregiment de Tortosa que aplegava bàsicament el que avui coneixem com les Terres de l’Ebre.

L’exposició s’inaugurarà als Reials Col·legis de Tortosa, seu de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, el 5 de setembre i restarà oberta fins el 30 del mateix mes. Seguidament, del 10 al 31 d'octubre es podrà visitar a la sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal del Montsià, a Amposta; mentre que del 7 al 28 de novembre hi serà a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre. Finalment, del 5 al 30 de desembre romandrà a l’Arxiu Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa.

1 comentari:

  1. ...pues yo propongo se realice de todo esto, fotos y que se haga una publicacion, naturalmente a costa de los presupuestos de las administraciones y que dicha publicacion se reparta a todas las viviendas de las tierras del Ebro...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta