24 de juliol del 2014

Tortosa estrena la nova imatge de la Porta de Palau, amb la reforma de la façana de la casa Fustegueras


TORTOSA (Baix Ebre).- La retirada de les bastides, tot coincidint amb l'inici aquest dijous de la XIX Festa del Renaixement, ha deixat al descobert la nova imatge de la façana de l'antiga casa Fustegueras que dóna al carrer Porta de Palau, un dels accessos a la catedral Tortosa. Al novembre del 2010, l'Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge van assolir un acord que permetia la rehabilitació de la Porta de Palau. De la mateixa manera, aquests dies també s'ha netejat el Crist de Palau. L'Ajuntament cedia a Habitatge la Casa Fustegueras i, a través d'Adigsa, es recuperarava aquest espai. Als baixos havien d'ubicar-se les oficines de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i a la part superior es construïen 21 habitatges protegits.

El Departament, a través d'Adigsa, havia de traure a concurs la rehabilitació d'aquest edifici. La casa Fustegueras era de propietat privada, però l'objectiu era adquirir-la per tirar endavant el projecte, que incloïa també dos cases més, de propietat municipal, i que l'Ajuntament cedia gratuïtament. El projecte tenia un cost de 2,3 milions d'euros i permetia donar un salt qualitatiu en un entorn degradat però amb unes possibilitats enormes. El projecte manté les tres arcades de la planta baixa, així com el lloc per on s'intueix que passa la muralla. El vidre és un dels protagonistes de la façana, ja que permet donar claredat al lloc, sobretot per la part que dóna a la Porta de Palau, una de les entrades a la catedral i, concretament, a l'exposició permanent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta