25 de juliol del 2014

El Pacte pel Dret a Decidir de les Terres de l'Ebre aplega unes 80 associacions, entitats i ajuntaments del territori

 

TORTOSA (Baix Ebre).- L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha estat escenari de la signatura del Pacte pel Dret a Decidir de les Terres de l’Ebre. Un pacte que ha estat signat per una vuitantena d’entitats, associacions i ajuntaments del terrtitori, una xifra que des d’Òmnium afirmen que “va en augment”. L’acte ha estat presidit per la Presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; Dolors Queralt, Presidenta d’Òmnium a Terres de l’Ebre i els quatre representants comarcals del Pacte: Anton Monner, Terra Alta; Marc Mur, Ribera d’Ebre; Viqui Almuni, Montsià i Josep Bayerri, Baix Ebre.

La presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, estat l’encarregada de llegir el manifest en què s’ha posat de relleu que les Terres de l’Ebre, com a territori que forma part de la pluralitat de territoris que componen Catalunya i com a cruïlla dels Països Catalans ha sigut, és i serà part activa en la lluita pels drets i llibertats dels catalans i les catalanes. També s’ha remarcat que el territori afronta els reptes presents i els futurs des de la pluralitat, democràcia, cohesió i inclusió.


El manifest també recull que les entitats i ajuntaments signants es comprometen a dur a terme una orientació general del procés per fer efectiva la consulta sobre el futur polític de Catalunya; crear un espai de debat i diàleg permanent sobre el dret a decidir; facilitar el debat democràtic que comporta l’exercici del dret a decidir, garantint que el dret a ser consultat comporte també el dret a defensar la posició que cadascú considere més convenient; recollir les propostes que emanen de la societat civil i dels seus agents i institucions per enriquir el procés de l’exercici del dret a decidir; difondre i garantir els valors democràtics del dret a decidir com a expressió i fonament de la participació ciutadana directa en els afers col·lectius de gran transcendència; garantir la participació i la coordinació dels diferents actors organitzats del país a favor del dret a decidir: entitats socials i ciutadanes independentment del seu objecte social, agents econòmics i socials, partits polítics i institucions; i per últim a fer pedagogia i explicar el dret a decidir i la celebració de la consulta i proposar i impulsar els mecanismes i accions necessaris perquè el debat sobre el futur de Catalunya arribe arreu de la societat catalana i en garantisca la participació ciutadana.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec del representant de les Terres de l’Ebre de l’ANC, Marcel Guiu, i per Muriel Casals qui ha afirmat que “treballar junts pel nostre futur ens fa feliços en el present”, i ha encoratjat a tots els assistents a “seguir treballant plegats per poder votar el pròxim 9 de novembre”.

Via Canal 21 Ebre
Imatge Òmnium

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta