29 de juliol del 2014

Ferran Bel demana la 'refundació' de Convergència i una reacció 'contundent' després de la confessió de Jordi Pujol



TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, Ferran Bel, ha fet aquest dimarts una valoració “absolutament negativa” de la confessió de Jordi Pujol sobre els seus diners sense regularitzar durant 34 anys. Bel ha recordat que ell sempre havia volgut diferenciar entre el president Pujol i el seu entorn, però ha remarcat que Convergència hauria de ser “absolutament contundent” amb la reacció. De fet, l’alcalde tortosí ha afirmat que Pujol no pot continuar sent president d’honor de Convergència, i que el govern també hauria de resoldre d’alguna manera les seues prerrogatives com a expresident de la Generalitat. Això és el que finalment ha passat, ja que el president Artur Mas ha anunciat aquest dimarts que Pujol ha decidit renunciar a les prerrogatives d’expresident i també als càrrecs honorífics que mantenia a CDC i a CiU.

De la mateixa manera, Bel ha afirmat que actituds com la que s’han conegut fan mal a la figura de Pujol i a la seua formació política, però sobretot a la institució de la Generalitat i al país que va representar durant tants anys. Segons l’alcalde de Tortosa, el que toca fer ara és una “refundació” de Convergència Democràtica de Catalunya i de la mateixa federació amb Unió, a més d’una “renovació integral” de la direcció del partit, per no perjudicar el procés iniciat cap a l’estat propi.

Amb tot, Bel ha volgut rebutjar els atacs que està rebent Convergència per part d’alguns dirigents polítics, i ha afirmat que hi ha declaracions que li provoquen “la mateixa repugnància” que la confessió de Pujol. Sense citar-la directament, l’alcalde de Tortosa es referia a les “lliçons” de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, a qui ha recordat que té exministres i extresorers del seu partit a la presó.

Finalment, Bel també ha afegit que ja hi ha partits i mitjans que volen utilitzar la confessió de Pujol per afectar negativament el procés català. En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa ha tornat a defensar la necessitat de poder celebrar la consulta del 9 de novembre, i ha insistit en la necessitat de refundar Convergència i Unió. Segons Bel, el “veritable punt d’inflexió” per a CiU és ara, ja que es tracta d’un moment “històric”.

4 comentaris:

  1. Tot molt bé. Peró sr. Bel, no fem el Xulo ( una altra vegada ) més del compte.
    Això que ha dit avui, ho havia de dir tant prompte es va saber tot, no ara, com si li haguessin fet cas a vostè. És vostè qui, després de parlar amb altes instàncies, ens explica el que ha acabat passant. De quan vostè sortir sense tenir la aquiescència del partit, sortir a dir que Pujol el que havia de fer es plegar de president d'honor i de continuar disfrutant de les prerrogatives d'expresident...... I per cert, quan diu això de diferenciar Pujol del seu entorn, en aquest, també inclou l'Oriol ?
    Tant de parlar d'altres, i el problema, la indignitat, la poca vergonya, el lladronici el tenien a casa .
    I si cou, mossegui ceba Sr. Bel . Que això no es res pel que li espera .

    ResponElimina
  2. Quan parla de la repugnància que li fan certs comentaris, tot apuntant a la Presidenta del PPC, hauria de recordar que Oriol Pujol està imputat pel tema de les ITV’s, que el SEU partit (CDC) va ser declarada responsable civil en la causa del Palau (motiu pel qual tenen la seu embargada), que l’alcalde de Lloret Xavier Crespo , està imputat per una presumpta relació amb la màfia russa, també està el Cas Adigsa i així un llarg etcètera.

    Però seguir així seria un joc de “i tu més”, que no porta enlloc i que sol serveix per tapar-nos les vergonyes els uns als altres. Fins que els polítics no entenguin que la corrupció és una lacra que afecta, no sols a tots els partits polítics, sinó a gairebé tots els àmbits de la societat (empreses, ONG’s, sindicats i fins i tot AMPES), no podrem trobar-ne una solució comú.

    I el que toca ara mateix, és que les persones honrades del PP, del PSOE, de CiU o de qualsevol altre partit, aixequin la veu per denunciar aquesta lacra que no la solucionarà cap “curandero” amb receptes màgiques (Podemos), sinó que l’hem de solucionar nosaltres mateixos, donant exemple i retornant la credibilitat a les institucions democràtiques.

    ResponElimina
  3. ...total mister Gutijaume, dice que que hechemos fuera los tontos (porque lo han "enganchado con las manos pringadas") y pongamos otros de "limpios" (por que nunca los han "pillado"), para seguir tal como estabamos anteriormente de pillarlos, su presidenta quiere enamorarnos con las loanzas de su partido, pero a los catalanes-catalanes, no nos pillareis, si no nuestra generacion, otra proxima lo volvera a intentar, pero nuestra tierra sera libre como antes del 1714, es mas (y no me refiero al honorable que ahora esta de turno) la unica Nacion es la de la "senyera" azul con un circulo de estrellitas amarillitas, que se llama EUROPA, lo demas seran estados (provincias) y nosotros los de Catalunya, buscamos eso, ser una provincia europea..., no una region de una provincia europea...

    ResponElimina
  4. ...hay "SOCIETAT D´ESTUDIS MILITARS", es aconsejable lo mireis, y de paso www.mediterraneodigital, hablan sobre las hipoteticas fuerzas aereas catalanas, si bien la ilustracion es un poco bromista, pero lean...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta