22 de juliol del 2014

La màquina del Carrilet marxa de Tortosa per ser restaurada a Deltebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La màquina del Carrilet ha marxat temporalment del parc municipal de Tortosa. Dissabte al matí, enmig d'una festa que va comptar amb l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la ciutat va acomiadar l'antiga màquina del Carrilet, però només per uns mesos. La màquina ha estat traslladada del parc municipal Teodor González de Tortosa i fins a la seu de l'Associació Amics del Carrilet de Deltebre per tal de fer una restauració integral de l'antic Carrilet, que unia Tortosa i la Cava. La previsió és que el treballs s'allarguin durant quatre mesos. Després, la màquina tornarà a Tortosa tot i que l'Ajuntament està estudiant un possible canvi d'ubicació i instal·lar-la al costat de l'antiga estació del Carrilet, al barri del Temple.

En tot cas, la primera tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha destacat que amb la restauració de la màquina del Carrilet el govern CiU dóna compliment a una demanda ciutadana. La restauració consistirà en dotar a la màquina dels elements que amb el pas dels anys han desaparegut o s'han deteriorat com són els comandaments, les inscripcions i els fars, entre altres. El president de l'Associació Amics del Carrilet de Deltebre, Joaquim Salvia, ha detallat l'actuació que es realitzarà a l'antiga màquina, i que costarà uns 17.000 euros. La màquina del Carrilet, que l'any vinent complirà 125 anys de la seua fabricació, també va ser rebuda amb una gran festa i jotes pels veïns de Deltebre.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta