30 de juliol del 2014

Monclús (ERC) proposa un pla de millora de les fonts urbanes de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcaldable d'ERC i portaveu republicà a l'Ajuntament, Josep Monclús, ha presentat aquest dimecres una proposta de resolució per a un “Pla de millora de les fonts urbanes de Tortosa”, que la formació porta al proper plenari municipal. Per Monclús, “és una llàstima que una ciutat com Tortosa, on l’aigua té un paper tan rellevant, tingui tantes fonts sense funcionar”, deixant els veïns i visitants sense un element bàsic, sobretot a l’estiu. “En una ciutat de l’aigua no volem fonts seques”, ha insistit.


Monclús ha recordat que la ciutat disposava històricament d’una gran xarxa de fonts públiques, “no només per al proveïment d’aigua potable, sinó també per a decorar i ennoblir la ciutat”, tal com afirmava el propi Consell de la Ciutat ja al segle XV. En aquest sentit, ERC reclama recuperar les fonts que estan inactives, moltes de les quals han estat inutilitzades per part de l’Ajuntament, i d’altres directament pel vandalisme. Així mateix, es proposa disposar de noves fonts allà on no se’n disposi a una distància raonable, “prioritzant parcs infantils i zones d’esbarjo”. L’alcaldable d’ERC espera que aquesta iniciativa sigui atesa pel ple municipal, tenint en compte que “el Pla de fonts urbanes es pot executar amb recursos propis, és assumible, i representaria una millora important per a l’espai públic de la ciutat”.

Per la seua banda, la regidora d’ERC Alícia Gamundi ha insistit que la necessitat de disposar d’aigua potable accessible hauria de ser coberta a tots els barris, ja que “un element de consum bàsic com l’aigua hauria de poder ser accessible per a tothom”. Gamundi ha recordat l’ús que en fan els xiquets i xiquetes en les zones d’esbarjo, “especialment a l’estiu, quan és més necessari que mai que s’hidratin durant el joc”. Per aquest motiu, la regidora d’ERC ha destacat que la moció preveu que el Pla es redacti en un termini de tres mesos, i es pugui començar a executar tot seguit, amb recursos propis de l’Ajuntament, per tal que l’estiu vinent es disposi de fonts allà on ara estan tapiades, retirades o directament han desaparegut.

La presentació de la iniciativa ha tingut lloc davant de la Font de l’Àngel, al carrer Ciutat, una font de l’any 1440 que ha estat en tres emplaçaments diferents al llarg de la història, sovint amb problemes per a complir la funció d’utilitat pública per a la que va ser construïda. El president d’ERC-Tortosa, Marc Puigdomènech, ha recordat que aquesta font va ser recol·locada fa uns 50 anys, junt al Palau Oliver de Boteller, i que hi realitza una funció només decorativa. Per Puigdomènech, “tenint en compte les seves característiques artístiques i per la seva ubicació, es tracta d’una font que caldria dotar d’aigua, ja que es troba en un punt molt concorregut tant pels tortosins com pels turistes que visiten la nostra ciutat”. Pel President d’ERC, aquesta font hauria de realitzar la doble funció per a la que va ser construïda, la utilitat pública i l’ornamentació, de manera que “dotar d’aigua la Font de l’Àngel faria més atractiu i amable un carrer molt important per a la promoció turística de Tortosa”.

Per ERC, es tracta d’una actuació assequible, que caldria realitzar en el marc de projectes de més envergadura previstos per als propers mesos, com l’enderroc dels edificis de davant de la Catedral i la creació d’una plaça, tal com està previst en el pla especial urbanístic del nucli antic aprovat recentment.

Imatge ERC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta