28 de juliol del 2014

Primeres reunions de Podemos, el partit de Pablo Iglesias, a la ciutat de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El col·lectiu de gent que està intentant organitzar un nucli de Podemos a Tortosa va celebrar una de les seues primeres reunions el passat 18 de juliol, amb una vintena de persones. Un dels principals impulsors per aconseguir la implantació del partit liderat per Pablo Iglesias és el publicista Leonard Sanz, qui a les eleccions municipals del 2011 va ocupar el lloc número 8 a la candidatura del Partit Popular que va encapçalar l’independent Xavier Dalmau, únic regidor del PP a l’Ajuntament de Tortosa. Per tant, alguns dels que van poder assistir a la reunió embrionària de Podemos a la capital del Baix Ebre es van sorprendre molt de veure Sanz entre els impulsors d’aquest projecte polític, situat a l’esquerra de l’esquerra. I va ser una reunió embrionària perquè bàsicament es va explicar el funcionament provincial de Podemos, fins al punt que les trobades importants es fan a Tarragona, en el que es coneix com a Círculo Podemos Tarragona y Provincia. És a dir, una macroestructura provincial sense tenir estructurades les poblacions. Prioritzaran les eleccions espanyoles per davant de les municipals?

6 comentaris:

  1. del PP a Podemos, això només passa a Tortosa. Però a Tortosa l'esquerra ja està prou ocupada, per la banda espanyolista amb el PSC-PSOE, la catalana amb ICV i la seua plataforma cívica de movem Tortosa, la independentista d'ERC i l'anticapitalista de les CUP.

    ResponElimina
  2. hehehehehehe ERC d'esquerra ! Que salva el cul a Pujol i a Convergència . TOT ( TODO ) PER ( POR ) LA PATRIA !

    ResponElimina
  3. Tampoc ens hem de sorprendre tant, Sr Deosdad...CiU també arroplega a transfugues Peperos com la Montserrat Nebrera...de tastaolletes n'hi han a tot los puestos. Ara l'esquerra tortosina ha començat a instal.lar les franquicies del Pablo Iglesias, primer la imitació ICeuVista del Sr Jordan amb Movem Tortosa i ara mirarem d'implantar la de Podemos...noto una mica de "retintin" en l'article, Podemos és un partit nascut i articulat fora de Catalunya per tant és normal que segueixi una organitzacio a la "española" amb comites provincials i demés...crec que encara no han descobert que el territori ebrenc "is different"

    ResponElimina
  4. La Nebrera sempre s'havia presentat com a conservadora/liberal, i CiU ho és. Jo no em sorprenc del canvi de Nebrera. Per tant només s'ha mogut la idea nacional.

    Lo que si és estrany que en menys de 4 anys una persona done suport al PP, partit fundat per franquistes, conservador, una mica liberal, a un del que podríem dir esquerra rupturista, però igualment dins de l'àmbit de Espanya com idea nacional. Però igual és un d'aquells que s'anomenen pescarrecs que apareixen abans de les eleccions mirant de poder coŀlocar-se en algun lloc.

    ResponElimina
  5. ...yo con mi filosofia de "verlas pasar"..., tengo una modesta opinion: CiU de aqui, con lo que esta pasando, van a tener un bajon considerable, es muy posible (pienso yo) que los partidos "independientes" (no independentistas), suban como la espuma -como ahora esta sucediendo- los partidos totalitarios "de derecha" estan haciendo todos los posibles para que esta "espuma" baje enseguida...

    ResponElimina
  6. Així estem reconeixent implícitament que CiU i el PP són el mateix, Sr Deosdad? només canviant els colors de la bandera i ja està, interessant reflexió...és clar que si repassem tant la procedencia dels dirigents dels dos partits (oligarquia econòmica), la política social (més bé, "no social"), sanitaria (Esperanza Aguirre n'estaria molt orgullosa del Boi Ruiz) o econòmica (retallades, disminució despesa, augment pressió fiscal per a la classe mitja) i fins i tot en corrupció, les seves trajectòries són calcades...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta