28 de juliol del 2014

Joan Herrera (ICV) reclama des de Tortosa que Jordi Pujol comparega al Parlament

TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha manifestat que "no n'hi ha prou amb una carta", i ha reclamat una explicació de Jordi Pujol "davant de la màxima institució del país, el Parlament". Herrera creu que Pujol ho hauria de demanar de 'motu proprio', però ha avançat que, si no ho fa, ICV farà una petició formal. El dirigent ecosocialista ha qualificat de "falta de respecte" i d'"insult" tant que l'expresident hagi amagat els fets durant 34 anys, com que el president Mas els hagi circumscrit a un problema familiar o personal. En aquest sentit, Herrera ha dit que Mas "ha de condemnar". Des d'ICV volen "que s'aclareixi tot", amb una investigació a fons tant de la justícia com d'hisenda. Herrera ha fet aquestes declaracions aquest dissabte a Tortosa, on ha visitat la XIX Festa del Renaixement acompanyat de la diputada d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, i el coordinador d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan.

 "Ens sembla indecent que s'expliqui 34 anys després, quan hi ha possibilitats reals que el delicte hagi prescrit", ha exposat Herrera, "no deixa de ser sospitós", ha dit. Així mateix, ha dubtat si els diners "només tenen com a origen una herència, o si tenen vincles amb el finançament irregular de CDC". També ha posat damunt la taula que l'expresident Pujol "va negociar moltes lleis", i que potser "van ser alterades en funció dels seus interessos".

El coordinador nacional d'ICV ho ha qualificat tot plegat de "falta de respecte i insult", i ha lamentat la reacció del president Mas, que "ha de condemnar que durant 34 anys algú, encara que hagi estat dels seus, hagi defraudat a hisenda i hagi amagat una informació d'aquestes característiques". En la mateixa línia, ha demanat que Pujol s'expliqui davant del Parlament, ja que els fets "revesteixen d'una gravetat sense precedents", i són "un acte vergonyós" i una "farsa".

Herrera també ha considerat que és un triple insult "a la intel·ligència, a la institució -la Generalitat-, i als treballadors que declaren a hisenda cada mes i no amaguen res". "Qui està al capdavant de la Generalitat ha de tenir una actitud exemplar", ha etzibat Herrera, "no pot ser un defraudador durant 34 anys", ha afirmat, i "l'actitud de Jordi Pujol és inexplicable", ha finalitzat.


Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta