20 d’agost del 2014

L'ANC hissarà una estelada a la plaça del Bimil·lenari de Tortosa el 5 de setembre


TORTOSA (Baix Ebre).- L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hissarà una estelada de grans dimensions a la plaça del Bimil·lenari, una de les entrades a la ciutat de Tortosa. L’emplaçament escollit està carregat de simbolisme, ja que la plaça del Bimil·lenari de Tortosa, a l’autovia de l’Aldea, enllaça amb el pont del Mil·lenari de Catalunya. En l’assaig de la ‘V’ humana entre Jesús, Tortosa i Roquetes, el 21 de juny passat, ja es va col·locar una senyera al monument de la plaça Corona d’Aragó, però algú la va despenjar. Per això, ara la intenció de Tortosa per la Independència és hissar l’estelada en un pal ben alt, com s’ha fet en altres poblacions del país, perquè la senyera estiga més segura.

Finalment, la plantada de la senyera independentista tindrà lloc el proper divendres, 5 de setembre, amb motiu d’un acte que s’ha inclòs al programa de les festes de la Cinta. De fet, no és la primera vegada que un acte de l’ANC s’inclou al programa de festes de Tortosa, ja que l’any passat es va fer una assaig de la cadena humana que va aplegar unes 1.500 persones enllaçant el pont de l’Estat i l’antic pont del ferrocarril, com a prèvia de la Via Catalana per la Independència. Enguany, l’acte ‘Planta l’Estelada’, que servirà per escalfar motors de cara a la ‘V’ humana de l’Onze de Setembre a Barcelona, començarà a les vuit del vespre a la mateixa plaça del Bimil·lenari, i comptarà amb diverses actuacions i amb una baldanada popular.


5 comentaris:

  1. És un insult a la pluralitat política de la nostra ciutat, un més.

    ResponElimina
  2. Recordo que a Madrid, un ministre del PP va fer penjar una bandera espanyola de grans dimensions, a la plaça de Colón... i no va passar res ...

    El que no trobo gens apropiat és que aquest "acte" s'inclogui al programa oficial de les Festes de la Cinta ... però ja se sap, com ara tothom sóm independentistes, pos això ...

    També es podria fer un acte retirant totes les mencions honorífiques que va fer l'Ajuntament de Tortosa al "janohonorable" Jordi Pujol i Soley ( sense Sr. ) ...

    ResponElimina
  3. El ministre era Federico Trillo, l'alcalde Alvarez del Manzano i clar, el president del govern Aznar . La bandera feia ( i fa ) 21x14 . És com tot però, llavors, des d'aquí, tot van ser escarafalls. Us imagineu la mateixa gent davant d'una de les mateixes dimensions que, amés, no és la oficial ( estelada ) ?. Doncs això . Així és la història .
    I per suposat, l'acte de " la plantà " inclòs al programa oficial de festes, una arbitrarietat, un abús d'autoritat i una falta de respecte.

    ResponElimina
  4. ...la "estelada". nacio a principios del siglo XX, pero hasta la Gran Guerra (1914) fue cuando internacionalmente fue conocida, muchos de la LEGIO PATRIA NOSTRA, se les rindio honores tapados con esta bandera, creo que 14.000 catalanes (entre Francia y España) estan enterrados en suelo galo, no hace mucho tiempo en tv3, salio un pograma donde unas señoras de edad, tenian un ejemplar de "estrellada" (bandera confeccionada por sus ancestras) que habia tapado a muchos catalanes legionarios caidos en el frente de batalla, los catalanes siempre hemos sido unos ilusos, siempre se sacrificaban con el anhelo de obtener mas buenos recursos nacionalistas para nuestra nacion, y siempre nos ha pasado lo mismo: NADA

    ResponElimina
  5. 21x14=294, 2+9+4 =15, 1+5=6 ò VI ergo..... este Trillo fa tuf d'aprenent de mag. Voleu dir que no tenia res a veure en la Corina i l'elefant? ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta