18 de setembre de 2014

El director de Salut puntualitza que la 'plaga' són les malalties cròniques i complexes, i no la gent gran que les pateixTORTOSA (Baix Ebre).- El director territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, ha emès un comunicat lamentant que “s’hagin volgut tergiversar intencionadament” algunes de les paraules que va utilitzar durant la valoració de l’activitat assistencial al territori. Unes polèmiques declaracions que va efectuar davant els mitjans de comunicació, i que va fer que tant Iniciativa com el PSC de Tortosa demanessen la seua dimissió. En aquest sentit, Gómez, ha especificat que el Departament de Salut treballa en un Programa d’Atenció a la Cronicitat, per tal de facilitar un servei continuat a la gent gran, que pateix malalties cròniques i complexes. Segons Gómez, “són aquestes malalties, les que s’han convertit en la plaga o epidèmia del segle XXI”, i no pas la gent gran.

D’altra banda, i quant a les crítiques que afirmaven que Gómez havia culpabilitzat la ciutadania del col·lapse de les urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta durant l’estiu, el director dels serveis territorials de Salut ha reiterat que les Terres de l’Ebre disposen d’una gran xarxa de centres d’atenció primària (CAP), oberts 24 hores al dia 365 dies l’any, amb uns professionals sanitaris capacitats per resoldre el 96% de les malalties que afecten als ciutadans.

Per això, ha volgut remarcar, “els ciutadans poden rebre atenció immediata i propera sense haver d’arribar al servei d’urgències de l’hospital d’aguts de Tortosa i, d’aquesta manera, descongestionar aquest servei i poder oferir així també una millor atenció sanitària als pacients amb malalties més greus”. En el comunicat, el director territorial de Salut també ha volgut manifestar un respecte total als ciutadans i als pacients com, assegura, “ha fet durant els 37 anys d’exercici professional com a metge”.

Via Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. Anònim9:28 p. m.

    Aquest home te un problema greu ... O no s'explica bé o la gent no l'entenem ... i això en un metge és preocupant ...

    Les persones grans d'aquestes terres dessitjaríem que els qui manen com ell no ens respectessen tant i que les retallades fòssin més suaus i asequibles a les nostres butxaques ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta