16 de setembre del 2014

La Generalitat obre 15 expedients sancionadors per habitatges turístics il·legals a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La Generalitat ha obert quinze expedients sancionadors per habitatges turístics il·legals a les Terres de l'Ebre durant el últims mesos. Les sancions formen part de la campanya de regularització oberta durant els últims anys i que, en aquests moments, segons el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha permès declarar un total de 1.547 allotjaments, entre cases de turisme rural i habitatges particulars, un miler més que fa un any. Durant el Consell de Direcció territorial de la Generalitat d'aquest dimarts s'ha anunciat el pròxim inici de la redacció de l'inventari de patrimoni immaterial dels municipis, arran la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera.

Pallarès s'ha mostrat satisfet per "l'avanç positiu" d'aquest procés de regularització, especialment després que a mitjans 2013 el nombre d'habitatges declarats només ascendia a 450, segons dades de la mateixa Generalitat. "La gent que té habitatges d'ús turístic els ha de declarar per complir la llei. Per una cosa molt normal: la gent que paga l'euro per estada, una part molt important va al propi municipi per promocionar-lo. Ens ha anat molt bé als ajuntaments i és una bona experiència. Ja que paga el veí, jo també pago", ha argumentat. L'impost de pernoctacions, ha afegit, permetrà nodrir amb 462.000 euros la partida de 800.000 per a equipaments i infraestructures turístiques relacionades amb la reserva de la biosfera.

Precisament, en aquest últim àmbit, el director territorial del Departament de Cultura, Ferran Bladé, ha anunciat el pròxim inici de la redacció de l'inventari de patrimoni immaterial de tots els municipis de les Terres de l'Ebre. Serà, segons els mateix Bladé, un treball de recerca que abastarà tots els municipis del territori -inclosos els de la Ribera d'Ebre que van quedar exclosos de la reserva per proximitat amb la nuclear- amb dades sobre tradicions, expressió oral, arts de l'espectacle, pràctiques socials, rituals, celebracions festives, coneixements relacionats amb la natura i tècniques artesanals.

La idea, ha precisat Bladé, és per aprofitar la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera i valoritzar "el sentiment identitari" al territori. "Tenim molta feina feta, perquè és un tema que s'ha treballat des de fa força temps, i aprofitarem l'experiència, reconeguda per la Unesco, que s'ha fet al Montseny, que és reserva de la biosfera", ha precisat Bladé. Els treballs els impulsa la Direcció General de Cultura Popular, seran coordinats per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i podrien rebre l'ajut econòmic de la Diputació de Tarragona.


Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta