17 de setembre de 2014

Tortosa impulsa un projecte per reduir la soledat entre la gent granORTOSA (Baix Ebre).- L’Obra Social La Caixa, la Creu Roja i l’Ajuntament de Tortosa han posat en marxa un nou projecte pilot anomenat 'Sempre acompanyats', amb l’objectiu de reduir el fenomen de la soledat no volguda entre les persones grans. Per fer-ho es vol aplicar un nou model d’intervenció comunitària que inclogui accions de caràcter preventiu i d’intervenció directa en els casos detectats per millor la seua qualitat de vida. A Tortosa, les persones majors de 65 anys representen el 18’40% de la població, i es calcula que hi ha unes 1.620 persones grans que viuen soles.

La responsable del programa de gent gran de l’Obra Social La Caixa, Cristina Segura, ha detallat que la idea es reconstruir xarxes de suport a la gent gran per minvar la sensació de soledat i sobretot acompanyar aquestes persones. Creu Roja i l’Ajuntament de Tortosa participaran activament en aquest projecte amb la prevenció i detecció d’aquests casos de manera integral i coordinada. La directora de l’àmbit de la gent gran i atenció a la dependència de Creu Roja a Catalunya, Susana Roig, ha explicat que el programa anirà acompanyat d’una campanya de sensibilització perquè els ciutadans ajudin aquelles persones grans, aquells veïns o veïnes, que viuen una situació de soledat no volguda.

Via  Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta