10 de setembre de 2014

Un miler de persones clamen a la Marxa de Torxes de Tortosa que 'Ara és l'hora de decidir-ho tot'


TORTOSA (Baix Ebre).- Un miler de persones han recorregut aquest dimecres al vespre el nucli antic de Tortosa, amb motiu de la setena edició de la Marxa per Torxes per la Independència que havia convocat la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre. Amb el lema 'Ara és l'hora per decidir-ho tot', gent arribada des d'arreu de tot el territori han omplert de llum, música i reivindicació el centre històric de la ciutat de Tortosa. Un cop recorregut el trajecte des del castell de la Suda fins a la plaça Barcelona, ha començat l'acte polític. El primer en prendre la paraula ha estat Jaume Sastre, mestre i impulsor de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. Sastre ha insistit que la força per canviar les coses les té la gent, i que “cap llei ni cap govern pot lluitar contra la voluntat d'un poble”, en clara referència a la consulta per la independència. Sastre ha insistit que, si és necessari, "cal desobeir les lleis que no són justes, perquè una llei que no respecta la voluntat del poble no és una llei que cal obeir ni respectar".

Tot seguit, l'artista visual Antònia Ripoll ha llegit el manifest de la comissió per a la Marxa de Torxes del 2014. El manifest ha recordat la llarga lluita del país per aconseguir la seua llibertat nacional i, alhora, ha reivindicat un futur millor per al poble. Un futur “de justícia social on els bancs no roben a la gent, on s'aturen els desnonaments o les agressions al territori”. També s'ha recordat que, davant la legalitat espanyola, està la legitimitat que el poble català es vulga donar a ell mateix. I que, per tant, “la consulta és una reivindicació legítima i justa a la que no podem renunciar, ans al contrari, s'ha d'exercir". Finalment, enguany la nota musical l'ha posada el grup ebrenc Riu en So, que amb les seues jotes ha fet una clara defensa del país, la llengua i el territori.

Des de l'organització han valorat molt positivament aquesta setena Marxa de Torxes, "per l'èxit d'assistència i per la conscienciació de les Terres de l'Ebre com a part activa de tot aquest procés que viu el poble català". "Com diu el lema d'enguany, Ara és l'hora de decidir-ho tot, i volem que el poble decidisca sobre el seu futur nacional i que este ens porte a quotes de benestar social i justícia per a tothom", han afirmat des de la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre.

Imatge Òmnium Ebre, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta