2 de novembre del 2014

El judici per l'incendi d'Horta de Sant Joan podria fixar-se cap al maig de 2015


HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El judici per l'incendi d'Horta de Sant Joan en què van morir cinc bombers del GRAF Lleida i un més va resultar ferit, podria fixar-se cap al maig de 2015. Ho ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) l'advocat de les famílies d'algunes víctimes, Pau Simarro, un cop el jutge de Gandesa ha tancat la instrucció del cas després de més de cinc anys i 90 declaracions. Serà l'Audiència de Tarragona qui fixarà la data, i Simarro tampoc descarta que es pugui ajornar fins a finals de 2015 si la defensa dels acusats presenta més apel·lacions. Els dos imputats, Antonio Paz i Lorenzo Forner, de 31 i 32 anys, s'enfronten a un delicte d'incendi forestal agreujat, cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i un delicte de lesions per imprudència.

El cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan que el 20 de juliol de 2009 va acabar amb la vida de cinc bombers lleidatans i va causar ferides de consideració a un sisè, podria arribar a judici a la primavera o començaments d'estiu de l'any que ve. Així ho ha assegurat Pau Simarro, que considera que, ara que la instrucció està tancada, "no calen més de 5 mesos per fixar el judici". Simarro, però, tampoc descarta que la data del judici es pugui ajornar fins a finals d'any si la defensa dels acusats presenta més al·legacions, "tal com ens té acostumats", ha dit, "a al·legar per tot per allargar el procés al màxim".

Pau Simarro descarta, per altra banda, que el cas d'Horta de Sant Joan el jutgi un tribunal popular. Això també ho haurà de decidir l'Audiència de Tarragona, però Simarro considera que es decidirà que sigui un tribunal professional qui decideixi sobre el cas.

Els dos acusats, que presumptament van originar el foc, podrien enfrontar-se a una pena màxima de 33 anys. Concretament, cinc anys pel delicte d'incendi forestal agreujat i cinc anys més per cadascun dels delictes d'homicidi per imprudència greu així com tres anys de condemna màxima per un delicte de lesions per imprudència.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta