16 de desembre del 2014

Ascó II s'atura quan s'incrementava la potència del reactor després de la recàrrega


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- El titular de la central nuclear Ascó ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), aquest dimarts, que el reactor de la unitat II s'ha desconnectat automàticament per l'actuació d'una protecció de l'alternador. El reactor s'havia reconnectat aquest matí després de la darrera recàrrega de combustible, la vint-i-dosena. El reactor, però, s'ha aturat quan s'incrementava la potència. Els responsables de la planta asseguren que l'equipament està en condició estable i segura. El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, la població ni en el medi ambient, s'ha classificat de manera preliminar de nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

El reactor s'havia connectat a la xarxa elèctrica a les 9.39 hores, un cop acabats els treballs de la recàrrega de combustible per donar pas a un nou cicle d'operació. Més de mil persones han treballat durant aquest període a la planta per poder escometre les activitats previstes.

Durant la recàrrega s'han dut a terme prop d'11.000 ordres de treball, la majoria de les quals de manteniment preventiu de la instal·lació i inspeccions. Al llarg de la parada, a més de la renovació de 64 dels 157 elements combustibles, destaquen altres treballs orientats cap a l'operació segura i a llarg termini de la central.

En aquest sentit, la neteja química dels generadors de vapor ha estat una de les activitats més rellevants. Aquest treball, destinat a conservar aquests equips en les condicions més òptimes per a l'operació a llarg termini de la planta, s'ha aplicat també en diverses centrals nuclears d'Europa i Estats Units, com també es va realitzar fa uns mesos en la Unitat I de CN Ascó durant la seua vint-i-tresena recàrrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta