31 de desembre del 2014

El procés català, el pla hidrològic, el Castor i 'el final' de la crisi: un 2014 de notícies a les Terres de l'Ebre




TORTOSA (Baix Ebre).- S’acaba l’any 2014 i és obligat fer repàs del que ens han deixat aquests darrers dotze mesos a lesTerres de l’Ebre.El 2014 ha estat un any marcat, sense dubte, pel procés cap a l’estat propi que ha iniciat el govern català amb els partits del bloc sobiranista, també amb un clar protagonisme de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. Un procés que va arribar al seu punt més àlgid el passat 9 de novembre, amb la consulta alternativa sobre la independència de Catalunya; i que ens portarà a unes eleccions plebiscitàries els primers mesos del 2015. Això, si es compleix el full de ruta que el president Artur Mas va formular en la seua conferència del 25 de novembre a l’Auditori Fórum de Barcelona.

Un altre tema que, sense dubte, cal remarcar d’aquest 2014 és l’aprovació del nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que va portar més de 10.000 persones a mobilitzar-se de nou al cor del Delta, en resposta a la crida de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Les conseqüències al territori dels terratrèmols causats pel projecte Castor, amb el tancament de la planta i l’aprovació d’una indemnització milionària per a l’empresa promotora Escal UGS, també ha ocupat bona part dels espais informatius.

En l’apartat econòmic, enguany també s’han conegut els primers indicadors positius després de més de sis anys de crisi econòmica. Una crisi que ha portat alguns ajuntaments a renunciar a projectes com el de les piscines de Tortosa o el del barranc de les Moreres de Móra d’Ebre. En canvi, Amposta ha aconseguit activar obres públiques que sumen 14’5 milions d’euros, i a laTerra Alta la temporada de verema ha estat extraordinària, amb 43 milions de quilos de raïm, un volum que no s’aconseguia des de fa deu anys. Malauradament, el món de la cultura ens ha deixat una notícia força trista: el passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, moria el poeta Gerard Vergés, als 83 anys.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta