27 de desembre de 2014

La PAH de l'Ebre penja llufes a l'Ajuntament i en bancs de Tortosa per denunciar la vulneració del dret a l'habitatge
TORTOSA (Baix Ebre).- Una trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de les Terres de l'Ebre han realitzat aquest dissabte al migdia una acció de protesta a Tortosa, per denunciar que la privació del dret a l'habitatge "no només suposa la vulneració d'un dret constitucional, sinó la violació de tractats internacionals signats per Espanya, incloent la Declaració Universal de Drets Humans". Així ho ha explicat la seua portaveu, Txell Teruel, que ha detallat que han penjat llufes dels Sants Innocents a l'edifici de l'Ajuntament de Tortosa i també en diverses entitats financeres, per mostrar que "tenen part de culpa de l'emergència habitacional que estem vivint". La protesta s'emmarca en una convocatòria que se seguirà a tot l'Estat espanyol.

"Cada dia s'inicien desenes de procediments d'execució hipotecària i procediments de desnonament d'habitatges habituals", ha exposat Teruel, motiu pel qual han volgut posar de manifest que totes les institucions públiques "tenen una responsabilitat" davant la situació a què fan front des de la PAH.

Així, aquest dissabte han penjat petites llufes tant al consistori com en entitats financeres de Tortosa, i els membres de la plataforma s'han fet fotografies amb una gran llufa. Aquesta porta, al cap, l'article 47 de la Constitució, en un braç, l'article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans, i a l'altre, l'article 34 la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. Tots tres, textos que parlen del dret a un habitatge digne.

La protesta també s'ha dut a terme en altres poblacions de les Terres de l'Ebre, com ara a Santa Bàrbara, Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Deltebre o Masdenverge. Tot plegat, respon a una convocatòria impulsada des de la PAH de Lleó coincidint amb el dia dels Sants Innocents, i a la qual s'han adherit una vuitantena de plataformes de tot Espanya. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta