27 de desembre del 2014

Bel replica a la CUP que el jutjge no ha citat l'Ajuntament de Tortosa pel cas Innova


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha contestat les acusacions que ha fet aquesta setmana la CUP, en concret el seu portaveu a l'Ajuntament de Reus i membre del consell d'administració de Sagessa, David Vidal. El regidor havia demanat responsabilitats polítiques després del darrer auto del jutge que instrueix el cas Innova, i estudia portar a Fiscalia, entre altres, als alcaldes de Tortosa i Amposta. Però Bel creu que les acusacions de la CUP són "gratuïtes i sense fonament" i l'ha animat a anar als tribunals "si té proves". L'alcalde ha recordat a Vidal que "té més responsabilitats sobre Sagessa ell que jo", i l'ha reptat a ser "tan exigent" amb la normativa de les contractacions com "ja ho és l'Ajuntament de Tortosa".

Bel ha recordat que ha estat conseller d'administració de Sagessa durant només sis mesos, i que té "més responsabilitats" sobre l'empresa de gestió sanitària el regidor de la CUP David Vidal que l'alcalde de Tortosa. El dirigent convergent ha constatat, a més, que en el darrer auto del jutge que investiga el cas Innova ni l'Ajuntament de Tortosa ni cap de les societats municipals han estat citades.

L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament de Tortosa duu a terme auditories corresponents, controlades per l'interventor, anualment, i ha assegurat que la realitat de la ciutat no té res a veure amb la de Reus. "Nosaltres fem controls quan és necessari, actuem quan detectem coses que no s'han fet bé i prenem mesures, algunes de forma immediata i d'altres de forma més dilatada en el temps", ha manifestat.

En aquest sentit, Bel ha assegurat que l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat una normativa de contractació "molt més dura" que la que va aprovar el regidor de la CUP, David Vidal, per a Reus. "Per què no ha estat tan exigent a l'hora d'aprovar mesures de contractació com ho ha estat l'Ajuntament de Tortosa i aquest alcalde?" s'ha preguntat.

Sobre la possibilitat que la CUP porti a Fiscalia la petició d'investigació d'alguns representants del consell d'administració com és el cas de l'alcalde de Tortosa, Bel ha assegurat que també es reserva la possibilitat d'anar als tribunals per rebre "acusacions falses". En tot cas, ha volgut deixar clar que Tortosa prendrà les decisions que més li convinguin "independentment de la visió curtplacista de la política municipal de Reus". /ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta