28 de desembre del 2014

Lo Noi comença una carrera en paral·lel als Quicos amb 'Canta als Reis', el seu primer disc en solitari


TORTOSA (Baix Ebre).- Lo Noi, el carismàtic personatge dels Quicos, ja té a punt el seu primer disc en solitari. Un primer treball discogràfic en CD i també en casset, que la companyia Discmedi Blau té previst posar a la venda a partir del proper 1 de gener. El títol del disc és 'Canta als Reis', i per tant és d'esperar que la primera aventura en solitari de Josep Cid i Fonollosa siga un dels regals més repartits pels Reis Mags d'Orient durant la seua ruta per les Terres de l'Ebre la nit del 5 al 6 de gener. Es tracta d'un disc molt esperat pels seguidors de Lo Noi, que feia temps que reclamaven un treball només amb cançons de la segona veu dels Quicos. En aquest cas, és un recull de 13 temes amb nadales i jotes tradicionals de les Terres de l'Ebre, el País Valencià i el Matarranya.

Però fonts properes al grup han assegurat que en cap cas suposa la separació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Així, 'Canta als Reis' només és un camí en paral·lel que ara ha iniciat el personatge interpretat per Quique Pedret, i que dóna continuïtat a la trajectòria professional i a l'univers musical dels Quicos. De fet, Discmedi Blau ja es troba preparant un segon disc de Lo Noi, amb títol encara per decidir, en què el personatge farà un duet amb Artur Gaya (Quico el Célio) i altres col·laboracions amb grans noms de la música catalana. A banda, també s'està projectant una gira per tot el país, amb actuacions en directe de petit format en què, dalt dels escenaris, Quique Pedret combinarà la música i les cançons amb monòlegs humorístics de Lo Noi.

Quique Pedret és Lo Noi des que Xavi Borràs va abandonar el grup al setembre del 1997. Abans de marxar, Borràs va col·laborar activament en la recreació del seu personatge, tot cedint la seua perruca i la patètica americana de quadres de Lo Noi a Pedret, qui va ser capaç de clonar un personatge difícilment imitable. De fet, Pedret ja havia tingut un primer contacte artístic amb els Quicos interpretant el primer Enrico Provinciale de La Taverna d'Enrico, al juliol del 1997, amb motiu de la Festa del Renaixement de Tortosa. Com s'explica a 'Lo llibre de música' que Cossetània va editar sobre els Quicos, Pedret també provenia del món de la faràndula i era ben sabut que pocs cantants d’orquestra interpretaven un Paquito Xocolatero amb la seua gràcia.

1 comentari:

  1. El seu segon disc es dirà " Canta als Sants Innocents" jeje..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta