9 de gener del 2015

Bel afirma que no hi haurà cap consulta sobre el monument franquista de Tortosa abans de les municipals



TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha avançat que no convocarà cap consulta sobre el monument de la Batalla de l’Ebre abans de les eleccions municipals. En aquest sentit, Bel ha titllat d’electoralista la moció que Iniciativa-Entesa per Tortosa portarà a debat al ple ordinari del proper dilluns, en què reclama l'acceleració de la construcció d'una passarel·la aprofitant la pilastra de l'antic pont de la Cinta, tal i com preveu el Pla especial del conjunt històric i artístic de Tortosa, així com iniciar una consulta ciutadana per resoldre el futur del monument de la Batalla de l'Ebre.

Bel ha retret als ecosocialistes que no hagin plantejat un debat serè sobre aquesta qüestió durant tres anys i mig, i que ho facin ara a quatre mesos de les eleccions de maig. L’alcalde de Tortosa també ha recordat que va ser el govern del PSC i ICV el que va catalogar el monument com a bé cultural d’interès local. En tot cas, Bel s’ha mostrat partidari de realitzar una consulta sobre què s’ha de fer amb el monument, sempre que hi hagi un projecte concret sobre la reordenació de la zona. En aquest punt, Bel va avançar que l’equip de govern treballa en un altre projecte per millorar l’accessibilitat entre les dos bandes del riu Ebre.

D’altra banda, en el ple ordinari del proper dilluns també s’aprovarà la separació de l’Ajuntament de Tortosa del Consorci de Televisió Local de les Terres de l’Ebre, que havia de gestionar el canal públic de televisió del territori. El Consorci es va constituir però no es va arribar a dotar mai econòmicament. Passats als anys, i per tal d’evitar assumir càrregues que no corresponen, l’Ajuntament de Tortosa se separa del Consorci, a l’espera que també ho facin els altres municipis consorciats i s’acabi dissolent. / Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. Això ja es com la Història Interminable:
    http://humorcillet.blogspot.com.es/2015/01/tortosa-y-su-historia-interminable.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta