6 de gener del 2015

Dragaran el canal d'entrada al port de la Ràpita per facilitar l'arribada de més creuers turístics


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Ports de la Generalitat ha tret a concurs els treballs de dragatge del canal d’entrada del port de Sant Carles de la Ràpita, per garantir la correcta maniobrabilitat dels vaixells comercials que hi accedeixen, com ara els creuers turístics que l’estiu del 2014 van començar a operar-hi. L'anunci de licitació va sortir publicat el passat 23 de desembre. De fet, l’Ajuntament de la població havia sol·licitat a la tardor passada una actuació de dragatge del port, perquè els creuers hi puguin accedir sense problemes. Les obres consisteixen en el dragatge d’uns 55.000 metres cúbics de material a la zona de revirament del canal d’accés, que té set metres de calat, 83 metres d’amplada i 4.200 metres de longitud creuant la badia dels Alfacs. El pressupost de sortida és de 341.935 euros i el termini de presentació d’ofertes finalitzarà el 27 de gener. Un cop adjudicada l’obra, s’estableix un termini d’un mes i 21 dies per executar-la.

El material estret s’abocarà en un abocador marítim existent a 11 quilòmetres en direcció sud, prèvia autorització de l’Autoritat Marítima. Actualment, segons Ports de la Generalitat, la zona de revirament del canal presenta sediments que afecten la maniobra de revirament d’alguns dels vaixells que operen al port. La resta manté els 7 metres de calat originals. En aquest sentit, el canal d’accés marítim actual del port es va executar l’any 2005. A l’actuació esmentada es van dragar 480.519 metres cúbics de material de característiques similars al material caracteritzat en aquest projecte. L’obra es va executar mitjançant una draga de succió en marxa. Però des d’aquesta actuació no s’ha realitzat cap tipus de dragatge de manteniment.

Per la seua banda, l'Ajuntament de la Ràpita fa mesos que treballa per ampliar l’arribada de creuers turístics de petit i mitjà format. A més, la companyia Star Clippers, que l'any passat va fer les primeres escales al port de la Ràpita, ja va confirmar que enguany repetirà l'experiència.

Imatge Manolo Velázquez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta