6 de gener del 2015

ERC reclama amb una moció mesures per 'pacificar el trànsit' a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup d'ERC a Tortosa ha anunciat la presentació una moció per a la pacificació del trànsit a la ciutat, mitjançant l’impuls de diverses mesures, com ara la millora de l'estat i la visibilitat dels passos de vianants. La moció d'ERC planteja la introducció progressiva de millores per pacificar el trànsit, en la línia de propostes estàndard que ja s'apliquen a moltes ciutats del país. Així, ERC també denuncia que el Pla de Mobilitat de Tortosa, aprovat el 2007, ja preveia mesures que no s'han aplicat, com ara la construcció de set passos de vianants elevats en punts concrets, que encara estan pendents. Els passos elevats prop de centres educatius i de punts concorreguts són una de les demandes que ERC ha inclòs en la moció, una actuació que caldria completar amb una senyalització més bona, i amb lloms o bandes reductores allà on es detectin casos d'excés de velocitat.

Segons el portaveu d'ERC, Josep Monclús, “cal tirar endavant actuacions per fer més compatibles la mobilitat dels vehicles i la seguretat en els desplaçaments a peu, impulsant mesures per millorar-ne les condicions”. De fet, simultàniament, ERC proposa elaborar un estudi de les condicions en què es troben els passos de vianants, augmentant-ne la visibilitat allà on calgui, amb mesures com les interseccions amb orelles, la instal·lació de pilones, canvis en els aparcaments... De fet, segons ERC, moltes d'aquestes mesures són de baix cost i tenen beneficis afegits, com per exemple destinar a motos i bicicletes l'aparcament immediatament anterior als passos.

Així mateix, aprofitant el procés de millora de l'enllumenat, ERC proposa la introducció d'il·luminació específica als passos de vianants, especialment dels carrers més transitats, en la línia del que ja s'ha implantat en moltes ciutats del país. Aquesta és una proposta que caldria impulsar simultàniament al repintat dels passos de vianants, que ERC considera positiu però insuficient, i per al qual proposa que s'utilitzi pintura antilliscant per reduir el risc de patinada, sobretot de motos i bicicletes.

Finalment, la moció d'ERC proposa limitar la velocitat a 30 quilòmetres per hora en els carrers veïnals, com també estava previst en el Pla de Mobilitat de 2007, implantant mesures de pacificació del trànsit, com ara el constrenyiment de la via. De fet, aquest mateix procés permetria alhora guanyar vorera i aparcaments en carrers concrets en què la calçada té prou amplada, i s'hauria de vehicular mitjançant un Pla de Pacificació del Trànsit, amb la participació de les escoles, les AMPA i les associacions de veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta