12 de gener de 2015

El jutjat número 4 de Vinaròs assumeix la investigació sobre l'adjudicació del projecte Castor


VINARÒS (Baix Maestrat).- El jutjat d'instrucció número 4 de Vinaròs instruirà la investigació sobre l'adjudicació del projecte Castor, segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Aquest jutjat recull, així, la denúncia interposada per la Fiscalia de Castelló per "fets aparentment delictius" relacionats amb el projecte d'emmagatzematge de gas. La denúncia es va interposar contra els responsables de l'Institut Geològic Miner, del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d'Indústria que varen tramitar la concessió d'explotació del projecte. A més, contra l'empresa Escal UGS, apreciant en tots ells delictes de prevaricació i delictes contra el medi ambient.

La querella de la Fiscalia ha estat repartida des del deganat dels jutjats i li ha correspost al jutjat número 4. Donat que aquest jutjat es troba de guàrdia, la causa està pendent de ser registrada, han informat les mateixes fonts, que han afegit que pel moment no hi ha cap novetat sobre el procés concret.

La Fiscalia de Castelló va informar el passat 23 de desembre que havia obtingut el vistiplau de la Fiscalia General de l'Estat després de finalitzar les diligències penals que es varen iniciar l'octubre de 2013, coincidint amb els episodis de major intensitat sísmica a l'entorn del Sénia. El ministeri fiscal va incoar aleshores diligències d'investigació penal per "esclarir el que ha ocorregut en relació amb els múltiples sismes patits durant les darreres nits".

La decisió va ser presa d'ofici i sense que existís cap denúncia prèvia. Les diligències es varen ordenar després que el ministeri d'Indústria ordenés el cessament de l'activitat del Castor i que s'haguessin registrat nombrosos sismes a la zona. La fiscalia mirava de determinar si els sismes estaven relacionats amb l'activitat de la planta. Una de les diligències, practicada el mateix dia que es va iniciar el procés, va consistir en ordenar que un helicòpter de la Guàrdia Civil es dirigís al magatzem per comprovar que realment havia cessat activitat, atès que els sismes es continuaven produint.

Els informes de l'Institut Geològic Nacional i de l'Instiut Geològic Miner conclouen que va haver una relació entre la injecció de gas al Castor i els sismes. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta