3 de gener de 2015

La campanya d'autoinculpacions pel 9-N arriba a l'Ebre amb cues al jutjat de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Ciutadans d'arreu de les Terres de l'Ebre han respost aquest dissabte al matí la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i han acudit al jutjat de guàrdia de Tortosa per autoinculpar-se pel 9-N. El roquetenc Josep Sabaté, membre del secretariat nacional de l'ANC, ha destacat que es va arribar al 9 de novembre "gràcies a la mobilització social" i que, per tant, "les conseqüències també cal assumir-les col·lectivament". Així, ha explicat que les autoinculpacions mostren el "suport a qualsevol càrrec polític que rebi una conseqüència repressiva pel 9-N". També ha insistit que cal que caldria que es convoquessin eleccions plebiscitàries abans del 15 de gener, "perquè el procés no es pot seguir dilatant".

Motius molt diversos han portat els ebrencs a autoinculpar-se pel 9-N. Principalment, la solidaritat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, però també la reivindicació que el 9 de novembre no es va fer "cap acte punible", com ha manifestat Marisa Panisello, de Jesús. "S'està judicialitzant el procés quan és una qüestió política", ha exclamat. Vingut des de Roquetes, Gerard Lluís Climent, un altre dels ciutadans que s'ha autoinculpat aquest dissabte, ha exposat que ho ha fet "per donar suport a la democràcia i als nostres representants polítics, per a que tirin endavant el procés independentista".

Josep Sabaté ha recordat que només s'acceptaran autoinculpacions als jutjats fins dijous que ve, 8 de gener, i ha animat aquells que encara no l'hagin realitzat a fer-ho en els propers dies. També ha insistit que les autoinculpacions massives són "una reivindicació molt clara" a que hi ha d'haver eleccions "de manera immediata". "No podem esperar més enllà del 15 de gener perquè es convoquin estes eleccions", ha alertat, justificant-ho en què el procés no es pot allargar més.

Des de poc abans de les onze les matí, i de forma àgil i constant, sense cap mena de problema, els ciutadans han pogut presentar i registrar al jutjat de guàrdia de la capital del Baix Ebre els formularis corresponents. Molts els han omplert just abans d'entrar, recolzant-se en cotxes o parets, i no han volgut perdre l'oportunitat d'immortalitzar el moment amb una fotografia. Des de l'ANC, a més, han facilitat els impresos per fer efectiva l'autoinculpació a aquells que no els portaven de casa. Entre els que aquest dissabte han presentat la instància d'inculpació hi ha hagut, entre molts altres, la diputada de CiU, Meritxell Roigé, o l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta