3 de gener de 2015

Amposta enllesteix la renovació de la plaça de l'Ajuntament i del carrer Major


AMPOSTA (Montsià).- Les obres de remodelació del carrer Major i la plaça de l'Ajuntament d'Amposta ja han acabat després de cinc mesos. Aquest divendres s'enllestien els darrers detalls amb la instal·lació del mobiliari urbà i les jardineres perquè tot estigui a punt per acollir el primer gran esdeveniment de l'any: la cavalcada de Reis. L'actuació, que ha suposat una inversió de més de 204.000 euros, ha anat a càrrec de l'empresa constructora GISA. L'obra va començar a l'agost i es va haver de fer un replantejament de l'obra per la troballa de les restes dels fonaments de l'antiga església de Santa Maria, datada dels segles XV i XVI.

L'actuació ha consistit en la renovació del ferm de tot l'àmbit amb una calçada a un únic nivell amb llambordins. S'ha renovat i soterrat el cablejat de l'enllumenat públic i també s'han millorat les xarxes d'aigua i clavegueram. A més, també s'ha renovat totalment la il·luminació de la façana de l'edifici de l'Ajuntament, que s'estrenarà la nit de la cavalcada.

El carrer Major, a petició dels veïns de la zona, s'ha convertit en un carrer de prioritat invertida i sense places d'aparcament, malgrat que sí que hi ha zones de càrrega i descàrrega.

La troballa de les restes dels fonaments de l'antiga església de Santa Maria, que s'havia enderrocat sobre el 1830 va obligar a replantejar l'actuació. Les obres van continuar mentre es feien les excavacions arqueològiques necessàries de les restes de l'església i dels enterraments que hi havia al voltant del temple. El Departament de Cultura de la Generalitat va autoritzar a tornar a cobrir les restes trobades. Malgrat tot, l'obra ha deixat constància de l'existència de l'antic temple marcant sobre la superfície de la plaça de l'Ajuntament el perímetre de 262 metres que ocupava l'antiga església de Santa Maria. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta