20 de gener del 2015

La CUP de Tortosa qüestiona la pista de gel i proposa alternatives per promocionar el comerç


TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP de Tortosa ha emès aquest dilluns al vespre un comunicat qüestionat la instal·lació d'una pista de gel, les passades festes de Nadal, a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa. Un comunicat que no ha volgut fer fins ara "per afavorir un debat tranquil, sense interferir en l'activitat, però que alhora permetisca fer una reflexió per al futur". "Des de la CUP Tortosa volem animar a què comerciants i Ajuntament busquen alternatives a la pista de gel per promoure el petit comerç a Tortosa", han afirmat."Entenem que els i les comerciants de la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa tenen tot el dret a pensar en com dinamitzar el comerç però, des de la CUP, creiem que és necessari reflexionar sobre este tema i pensar alternatives que siguen més sostenibles i que no només s’adrecen a les famílies que poden permetre’s pagar 6 euros per 30 minuts de patinatge", han afegit.

El comunicat de la CUP proposa alternatives a la pista de gel, que segons la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa ha aplegat uns 8.000 patinadors durant les festes de Nadal. "Des de la CUP volem animar als comerciants que repensen esta activitat de cara al futur perquè hi ha altres fórmules per poder dinamitzar el comerç que podrien transmetre uns valors més lloables a la mainada: teatre, contacontes, matalassos elàstics o, fins i tot, pistes de gel sintètiques que tenen una durada de 20 anys perquè es diverteixin sense que siga necessari el malbaratament d’energia ni els preus desorbitats per poder mantindre les instal·lacions. Moltes escoles a Tortosa són Escoles Verdes, no els donem als xiquets/es i adolescents missatges contradictoris. Des de la CUP ens preguntem si seria possible repensar esta activitat de cara al proper Nadal", afirmen.

De la mateixa manera, demanen a l’Ajuntament que, d’acord amb l’Agenda 21 aprovada el març de 2009, "amb un govern municipal molt semblant a l’actual, siga coherent amb el compromís pres adés i no promocione este tipus d’activitats que ni són sostenibles ni promouen l’equitat ja que només en pot participar un sector de la població", hi afegeix la nota. Segons la CUP, "hi ha famílies a Tortosa que no poden pagar les despeses de la llar, com la llum, mentre que a la plaça de l’Ajuntament un generador d’electricitat funciona les 24 h del dia per mantindre una pista gelada". Així, recorden que fa poques setmanes es va fer el gran Recapte d’Aliments, i que Càritas i Creu Roja no donen a l’abast, ja que cada dia són més les famílies que necessiten ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta