15 de gener del 2015

Pallarès: 'Els ebrencs seran els més beneficiats per l'ampliació del servei d'hemodinàmica de Tarragona'


TORTOSA (Baix Ebre).- Els pacients ebrencs seran "els més beneficiats" per l'anunciada ampliació durant les 24 hores del dia del servei d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Així ho ha afirmat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. Fins aquests moments, les persones que pateixen un infart en horari nocturn han de ser traslladades a l'Hospital de Bellvitge, un trajecte de dues hores per carretera, que supera de llarg els 90 minuts recomanats per aplicar el principal tractament terapèutic en casos aguts.

Aquest dijous, Pallarès s'ha reunit amb el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, per abordar la coordinació temes "comuns" a tots dos territoris, com el transport públic i la seguretat nuclear. Pallarès ha subratllat la importància de "guanyar temps" de resposta en els casos d'infart i ha recordat que "no és el mateix anar a Tarragona que a Bellvitge". De fet, fins a l'hospital barceloní s'han de traslladar ara els pacients de la província que tinguin un infart en horari nocturn i requereixi una angioplàstia primària.

Durant un d'aquests trajectes, quan el servei estava tancat, va morir el dia de Nadal un pacient de Tarragona. Les protestes arran d'aquest fet han acabat forçant el Govern a ampliar el servei. Però en el cas de les Terres de l'Ebre, el temps de desplaçament es duplica i, fins i tot, un cop es posi en marxa al Joan XXIII durant les 24 hores, serà d'una hora, com a mínim. Segons Nin, però, la "massa crítica" de població que justifica l'ampliació només l'assoleix la demarcació en el seu conjunt, amb el de Tarragona ciutat com a centre de referència.

Així, Pallarès ha volgut subratllar que "en època de retallades", l'actual Govern va ampliar ja des de les cinc de la tarda fins les vuit del vespre l'horari d'atenció a Tarragona i, ara, s'ampliarà. També ha assegurat que la primera assistència a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta "està perfectament coberta".

Malgrat tot, els dos delegats han evitat fer pública la data de posada en marxa de la reclamada ampliació del servei a l'Hospital Joan XXIII, l'únic de la província que disposa de servei d'hemodinàmica durant tots els dies de l'any, però limitat a de vuit del matí a vuit del vespre. Asseguren que serà el mateix conseller de Salut, Boi Ruiz, qui el pròxim dia 29 de gener faci públic el dia, un cop el Departament hagi preparat el personal necessari a més d'analitzar totes les dades del 2014 perquè l'ampliació afecta altres hospitals. "Encara que volguéssim fer-ho la setmana vinent no és tan senzill", ha adduït Nin. "És una anunci que no té marxa enrere", ha afegit, tot recordant als ciutadans i entitats que protesten que ja coneixen que es resoldrà la situació. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta