15 de gener del 2015

Montesó (UP) adverteix que la mobilització del sector dels cítrics creixerà si la Generalitat i l'Estat no actuen



TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador de la Unió de Pagesos (UP) a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha denunciat aquest dijous que ni la Generalitat ni el govern de l’Estat han mogut fitxa encara per habilitar ajuts urgents que puguen pal·liar la greu crisi que travessa el sector dels cítrics. Una situació que s’ha vist agreujada per les pèrdues que la climatologia va provocar a principis de desembre en la collita de mandarines del Baix Ebre i del Montsià, i que ja està forçant els primers acomiadaments de personal a les empreses i explotacions citrícoles. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, i només dos dies abans de la manifestació que han convocat dissabte a Tortosa els sindicats i la cooperativa Soldebre, Montesó ha afirmat que el sector ha arribat a una situació límit.

El dirigent sindical ha remarcat que les pluges i el vent del pont de la Puríssima van ser una “catàstrofe” per a la collita de mandarines, que Agroseguro no s’ha volgut fer càrrec de les indemnitzacions, i que l’Estat només va autoritzar la retirada per a sucs de 5.000 de les 8.000 tones que havia demanat Unió de Pagesos. A banda, el sindicat també demana la destrucció de les mandarines més malmeses que no poden ser retirades per a sucs, ja que són una amenaça per la proliferació de la mosca de la fruita. Segons Montesó, les mobilitzacions aniran a més si les administracions no actuen per resoldre aquest problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta