8 de gener del 2015

Roig (PSC) porta al ple tancar ja la plaça de l'Ajuntament de Tortosa al trànsit i convertir-la en zona de vianantsTORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa i candidat a l'alcaldia, Enric Roig, ha anunciat aquest dijous una nova moció per convertir la plaça d’Espanya en una illa de vianants, exclosa del trànsit. De fet, es tracta d’una iniciativa que ja va formar part del programa electoral dels socialistes tortosins a les municipals de 2011, inclòs en la proposta de Pla Integral del Centre de Tortosa i una de les propostes que Roig va presentar a les primàries en què va ser escollit candidat a l’alcaldia. A més, aquesta és una de les actuacions que el govern de CiU va incloure en el seu PAM, i que segons el PSC ha incomplert.

“Volem que el centre neuràlgic de la nostra ciutat ofereixi una imatge lliure de vehicles i a disposició dels vianants, com passa en moltes places majors d’arreu del país”, ha exposat Roig, tot destacant que la nova plaça de l'Ajuntament seria un espai que afavoriria les relacions veïnals i comercials”. Així, els socialistes proposen que l’Ajuntament redacti el projecte de conversió que hauria acompanyat d’un procés d’informació i participació ciutadana, per aconseguir el consens necessari. Mentrestant, a partir d’ara mateix demanen que ja es procedeixi a tancar la plaça de forma provisional el trànsit.

Conscients que es tracta d’un projecte important, els socialistes proposen que mentre s’organitza tot el procés, es restringeixi de forma immediata i de forma provisional el trànsit a la plaça. Una mesura, segons Roig, que es podria realitzar sense que comportés gran despesa, amb la col·locació de pilones, jardineres o qualsevol altre element de mobiliari urbà no fix de característiques similars. Roig ha emfatitzat que la proposta té en compte la necessitat de deixar una zona de càrrega i descàrrega per als veïns residents i per als comerciants de la plaça.

El candidat socialista a l’alcaldia ha defensat també que aquesta conversió permetria generar un espai comunitari millorant l’activitat comercial dels bars i cafeteries que actualment hi ha a la plaça. Per Roig, "la plaça de l’Ajuntament, situada en l’antic barri dels Pescadors, és un dels espais fonamentals del centre de la ciutat, una de les zones més oblidades pel govern municipal en els darrers anys.”. “Només fa falta veure l’estat amb què es troba actualment”, ha denunciat. A més, ha recordat que és un dels espai on al llarg de l’any es realitzen moltes de les activitats; entre altres, actes de la Festa del Renaixement i de les Festes de la Cinta; els Forastocs, i darrerament, s’hi ha instal·lat la pista de gel amb motiu de la campanya de l’Agrupació del Centre Comercial amb motiu del Nadal.

A banda d’aquesta moció, els socialistes defensaran dilluns en el ple ordinari la celebració d’un debat sobre l’estat de la ciutat, l’adopció de mesures de transparència per tal de donar comptes davant la ciutadania de l’activitat de l’alcalde i cadascun dels regidors del consistori, i l’aprovació d’una ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública. / Imatge PSC Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta