26 de febrer del 2015

Absolen el regidor de PxC de les pintades i els atacs amb carn de porc a la nova mesquita de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a Tortosa, Jordi Casanova, ha estat absolt dels atacs contra el nou centre de culte musulmà de Tortosa i Roquetes. Així es desprèn de la sentència dictada el 23 de febrer per la jutge substituta del jutjat penal número 2 de Tortosa, que ha decidit absoldre Casanova d'un suposat delicte contra els sentiments religiosos. El judici oral es va celebrar el passat 19 de febrer, amb la presència de totes les parts. El Ministeri Fiscal demanava al regidor de PxC el pagament d'una multa de 12 euros diaris durant 20 mesos, a més d'una indemnització de 177,97 euros a la comunitat musulmana de Tortosa i Roquetes, pels danys ocasionats en la nova mesquita del polígon del Pla de l'Estació.

Els fets es remunten a la matinada del 19 al 20 de febrer del 2014, quan el nou centre de culte musulmà de Tortosa i Roquetes, que s'acabava d'inaugurar, va aparèixer amb les pintades 'Ni moros ni mesquites, prou!!!!'. De la mateixa manera, els responsables de la mesquita també van trobar-hi una bossa del supermercat Mercadona amb quatre orelles de porc i bacó fumat. Però la jutge no considera provat que el regidor de PxC fos l'autor dels fets relatats. En el judici, Casanova va afirmar que la nit dels fets no va sortir de casa seua, i que estava acompanyat per altres cinc persones.

La nova mesquita de Tortosa i Roquetes. Imatge: ACN
Segons la sentència a la qual ha tingut accés Marfanta.com, el denunciant va ser Ali Briki Briki, president de la comunitat islàmica local. La jutge també detalla que els Mossos d'Esquadra van localitzar dins de la bossa amb restes de porc -animal impur per als musulmans- l'embolcall d'un producte del supermercat Àrea de Guissona. Però que no van trobar-hi empremtes digitals, ni cap imatge en les càmeres de seguretat de la zona. Tot i així, a partir del codi de barres del producte, els Mossos d'Esquadra van tenir accés a les imatges de la càmera de seguretat de l'Àrea de Guissona i van poder comprovar que qui la persona que hi apareixia comprant les orelles de porc i el bacó fumat era el mateix regidor de PxC. Els Mossos també van advertir la jutge que Casanova havia iniciat una campanya mediàtica en contra de l'obertura de la nova mesquita.

En declaracions a la policia, Casanova va reconèixer que havia anat a comprar a l'establiment perquè tenia un sopar amb uns amics, però va dir que no recordava què havia comprat ni què van sopar. Els testimonis de la defensa de Casanova van confirmar que havien sopat una graellada de carns, però sense concretar quins productes eren.

Però la jutge considera que no ha quedat provat que el regidor de PxC siga l'autor dels fets que els Mossos d'Esquadra li van imputar, la pintada a la mesquita i el llançament de les restes de porc dins de la mesquita. La jutge també remarca que cap testimoni situa Casanova en les proximitats del centre de culte, o prop del polígon del Pla de l'Estació. La sentència absolutòria, però, no és ferma, i els demandants poden presentar recurs a l'Audiència Provincial de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta