23 de febrer del 2015

Dalmau (PP) demana ‘responsabilitats polítiques' per les irregularitats en la gestió de la grua municipal a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tortosa, Xavier Dalmau, ha qualificat aquest dilluns de “fets molt greus” les presumptes irregularitats detectades en la gestió de la taxa de retirada de vehicles per part de la Policia Local. La notícia va transcendir divendres passat, explicada pel mateix alcalde, després que els serveis de Tresoreria i Intervenció de l’Ajuntament van confirmar retards en els ingressos dels diners de la taxa de la grua municipal. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Dalmau ha donat el seu suport inequívoc al cos de la Policia Local de Tortosa, de qui ha destacat la “professionalitat, la integritat i l’honestedat” de la majoria dels seus agents. Però el regidor ha remarcat el caràcter qualitatiu dels fets, ja que són de major gravetat perquè les presumptes irregularitats les haurien comès funcionaris públics. De la mateixa manera, Dalmau ha valorat que li falta que algú acabe assumint responsabilitats polítiques pel cas, tot i que ha aclarit que no pretenia demanar la dimissió de Ferran Bel.

L'Ajuntament de Tortosa ja ha posat en coneixement de la Fiscalia les presumptes irregularitats detectades en la gestió de la taxa de retirada de vehicles. La investigació interna va detectar tres tipus d'irregularitats, que afecten sis agents de la Policia Local. Segons l’Ajuntament, alguns dels policies haurien pogut fer un ús personal dels diners. Dalmau ha apuntat que al desembre ja es van començar a detectar les primeres irregularitats, i que potser hi havia més dels sis casos que s’han detallat.

D’altra banda, Dalmau ha aprofitat per tornar a qüestionar la taxa de la grua municipal. El regidor del PP ha criticat que els ciutadans hagin de pagar 90 euros si la grua municipal se’ls emporta el vehicle. Una quantitat que Dalmau considera una “exageració”, fins al punt que s’ha compromès a reduir-la si arriba a l’alcaldia de Tortosa. A més, el regidor del PP també ha sentenciat que està “radicalment en contra” de les zones blaves. En concret, Dalmau ha criticat el caràcter “recaptatori” de les zones blaves, i ha proposat substituir-les per zones verdes, que podrien ser gratuïtes o més econòmiques per als residents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta