23 de febrer del 2015

Amposta descarta la compra de l'edifici de l'antic cinema Olímpia per l'alt cost de la rehabilitació



AMPOSTA (Montsià).- El ple d’Amposta ha rebutjat aquest dilluns, amb els vots de l’equip de govern de CiU, la moció del grup municipal d’ERC que demanava que l’Ajuntament fes les gestions necessàries per la compra de l’edifici de l’antic cinema Olímpia, conegut popularment per l’edifici del Sindicat, situat a l’avinguda de la Ràpita. El portaveu d’ERC, Adam Tomàs, ha remarcat que el preu de sortida al mercat, 340.000 euros, representa una oportunitat de recuperar el patrimoni pel poble. En declaracions realitzades a Canal 21 Ebre poc abans de la celebració del ple, Tomàs ha manifestat que tot i que calia estudiar quina actuació arquitectònica i econòmica s’ha de fer a l’edifici, la seva localització i distribució en dues plantes el fan ideal per plantejar un projecte municipal d’ubicació d’espai d’ús social per entitats, o bé d’una oficina que podria acollir el servei d’Amposta Empresa i promoció del comerç.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Amposta, Isabel Ferré, ha explicat que si bé el preu de sortida al mercat de l’edifici del Sindicat és correcte, un estudi arquitectònic revela que la rehabilitació de l’edifici costaria 1’5 milions d’euros. Una inversió força elevada i que Ferré ha afirmat que ara per ara no és una prioritat per a l’Ajuntament, tenint en compte que ja té en propietat altres edificis que també s’han de rehabilitar. A més, Ferré ha explicat que el POUM ja preveu la protecció de la façana, estigui en mans públiques o privades. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta