20 de febrer del 2015

El delegat a l'Ebre diu que el brot de sarna al Port comença a estar controlat



TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament d'Agricultura ha activat la segona fase del pla d'actuació contra el brot de sarna que afecta les cabres del massís del Port en cinc municipis de la Terra Alta. Els termes afectats són Gandesa, Bot, Prat de Comte, Pinell de Brai i Horta de Sant Joan. A partir d'ara, només s'abatran animals per raons humanitàries; és a dir, aquelles cabres en què la malaltia estiga en un estat molt avançat que acabaria provocant-los la mort. L'objectiu és facilitar que els animals tinguen les millors condicions possibles per superar la malaltia, per sí mateixos. Però a la resta d'àrees de caça i a la Reserva Nacional de Caça es manté la primera fase i, per tant, l'abatiment dels animals afectats.

En aquest sentit, el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha defensat aquest divendres la gestió de la crisi que està fent el govern català, tot i les crítiques que han fet societats de caçadors i sindicats agraris per la “descoordinació” entre el Departament d’Agricultura i els Agents Rurals. Pallarès també ha confirmat que només una quarta part de les 69 cabres que s’han abatut tenien la malaltia. Segons el delegat, després de dos mesos d’actuacions, el brot de sarna “comença a estar controlat”, tot i que ha reconegut que caldrà millorar algunes coses per quan hi haja més brots de sarna en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta