22 de febrer del 2015

ERC porta al ple d'Amposta la compra de l'edifici de l'antic cinema Olímpia


AMPOSTA (Montsià).- El grup municipal d’EA-ERC ha presentat una moció per ser debatuda aquest dilluns en el proper ple d'Amposta, en què demana que l’Ajuntament faci les gestions necessàries per negociar i tancar la compra de l’edifici de l’antic cinema Olímpia, conegut popularment per l’edifici del ‘Sindicat’, al número 43 de l’avinguda de la Ràpita. El portaveu republicà, Adam Tomàs, ha recordat que el desembre de 2014 va sortir a la venda aquest immoble noucentista, que forma part del patrimoni arquitectònic, cultural i social d’Amposta. Segons ERC, el preu de sortida al mercat, 340.000 euros, representa una oportunitat de recuperar patrimoni pel poble, i més tenint en compte que és un actiu bancari que es posa a la venda amb un finançament hipotecari especial. Per Tomàs, "aquest és un projecte que encara pren més valor si tenim en compte que, en aquests moments, l’Ajuntament està pagant uns 500 euros al mes de lloguer pel local d’Amposta Empresa, i que es podrien estalviar".

El portaveu republicà ha manifestat que cal estudiar quina actuació arquitectònica i econòmica s’ha de fer a l’edifici, però que "la seva localització i distribució en dues plantes el fan ideal per plantejar un projecte municipal d’ubicació d’espai d’ús social per entitats, o bé d’una oficina que podria acollir el servei d’Amposta Empresa i promoció del comerç, així con una seu per a la Federació de Comerç". Tanmateix, Esquerra aposta per obrir un procés participatiu per definir quin ha de ser el millor ús que se li pot donar pel poble.

Tomàs ha insistit en que aquesta és una operació absolutament prioritària si es vol recuperar aquest edifici com a bé i de funció pública, i evitar així que acabi en mans d’un particular. "Poder adquirir-lo és una qüestió de voluntat política i de projecte de ciutat, i  en el nostre projecte per una nova Amposta hi té cabuda", ha manifestat Tomàs. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta