18 de març del 2015

Acuamed obre al públic els dos aiguamolls de depuració d'aigües que ha construït al Delta



DELTEBRE (Baix Ebre).- La societat estatal Acuamed, dependent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha obert al públic els dos aiguamolls de decantació que ha construït al Delta de l'Ebre, concretament a la zona humida de l'Embut, al terme municipal d'Amposta i a l'Illa de Mar, a Deltebre, i que han suposat una inversió de 14 milions d’euros. Tots dos espais, de gran riquesa faunística, estan dotats amb panells explicatius, zones d'observació d'aus, un mirador i així com amb àrees d'esbarjo i motes transitables per a ús exclusiu de vianants i bicicletes. La directora de l’obra, Azahara Peralta, ha explicat que els aiguamolls de depuració suposen l'aplicació de sistemes que utilitzen el sòl, la vegetació aquàtica i els microorganismes associats als mateixos per eliminar els contaminants de l'aigua i millorar la seva qualitat abans d’arribar a la badia.

Tot i que no tenen tanta eficàcia com els tractaments tradicionals de depuració d'aigua, el seu avantatge és que permeten la creació d'espais de gran valor ecològic, restaurant zones de gran potencial per a l'establiment de fauna i permetent la seva integració dins d'itineraris de visita. De fet, el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal, ha destacat que des de l’inici de la seva construcció ja han constatat la nidificació de diverses espècies.

L’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha valorat positivament la inversió realitzada per Acuamed tot i lamentar que no s’hagi comptat més amb la participació del territori en l’elaboració del projecte. Bertomeu també ha dit que ara caldrà estudiar com treure-li el màxim aprofitament turístic.

 L'aiguamoll d'Illa de Mar tracta l'aigua circulant pel desguàs d'Illa de Mar, abans del seu abocament final a la badia del Fangar. Quant a l'aiguamoll de depuració de "l'Embut" s'encarrega de millorar la qualitat de l'aigua circulant pels desguassos de l'Ala i Gossos, abans del seu abocament a la llacuna de l'Encanyissada i la seva sortida definitiva a la badia dels Alfacs. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta