9 de març de 2015

Alcanar es mobilitzarà després de Setmana Santa per exigir a Salut el manteniment de l'ambulància 24 horesALCANAR (Montsià).- La plataforma que lluita pel manteniment de l'ambulància 24 hores a Alcanar ha decidit fer un pas endavant i ja preparen una contundent protesta per després de la Setmana Santa. En la darrera reunió amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i el director territorial de Salut se'ls va assegurar que, en la fase de millores del concurs del transport sanitari, s'inclouria un servei 24 hores per a Alcanar i no de 12 hores, com es preveia inicialment a les condicions de l'adjudicació. Sabedors que s'ha arribat a la fase definitiva del concurs, i en no rebre informació sobre si s'ha complert amb aquest compromís, els canareus sortiran al carrer per exigir un dret que consideren bàsic.

Segons ha explicat un dels membres de la plataforma, Jordi Bort, han estat diversos correus electrònics i una carta convencional que el director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Albert Gómez, no els ha contestat en les últimes setmanes. "Deu estar molt ocupat", ha ironitzat Bort. Assabentats per la premsa que el tercer i últim sobre del concurs públic adjudicatari del servei de transport sanitari s'havia obert, han intentat esbrinar si la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre ha complert amb el compromís que van adoptar en una reunió amb els veïns d'Alcanar el passat mes de desembre. Se'ls va prometre que les millores de les condicions que es presentarien en aquesta última fase del concurs inclourien el manteniment del servei d'ambulància 24 hores a Alcanar, i no només 12 hores com es preveia a les condicions inicials del concurs.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat a la plataforma veïnal que els equips tècnics continuen treballant en el cas i que se'ls informarà tan aviat hi hagi novetats. Però els canareus consideren que tres mesos d'espera són suficients i han decidit iniciar un calendari de mobilitzacions que encetaran amb una protesta contundent després de Setmana Santa, amb data encara per concretar. Mentre no hi hagi un compromís per escrit que es mantindrà el servei 24 hores d'ambulància, la plataforma seguirà amb les accions de protesta. "La plataforma el que vol es assegurar l'ambulància 24 hores a Alcanar per tenir un servei bàsic que no hauríem d'estar discutint. Hi hauria d'estar", ha sentenciat Bort.

"La protesta serà fora Alcanar, segurament tocarem nacional -la carretera N-340-, no ens quedarem tancats a Alcanar perquè volem incloure als veïns d'Alcanar platja i les Cases d'Alcanar i no descartem que el mateix dia se sumin els veïns de Sant Jaume d'Envenja", ha explicat Bort. "Volem fer alguna cosa important per què aquestes persones han demostrat que només funcionen així. Només atenen al poble quan la gent se'ls mou molt. Si aquesta és la manera de relacionar-nos i posar-nos en contacte amb els dirigents polítics i socials, la plataforma posarà tot l'èmfasi i totes les seves ganes en fer-ho per aquest via", ha afegit./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta