28 de març del 2015

Ruiz col·loca la primera pedra del nou CAP de Roquetes i confirma que el nou hospital de Tortosa 'ja no és una prioritat'


ROQUETES (Baix Ebre).- El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assistit aquest dissabte a l’acte de col·locació de la primera pedra del nou centre d'assistència primària (CAP) de Roquetes. Amb un pressupost de 2.296.000 euros, serà una de les poques inversions que el Departament de Salut realitzarà enguany a les Terres de l'Ebre. El nou centre s'organitzarà en dos cossos d'edificació paral·lels, lligats per una única recepció general i un únic accés de públic, amb una superfície total de 1.628 metres quadrats, on s'ubicarà el nou CAP de Roquetes i també una nova Base Comarcal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), equipat amb dues ambulàncies.

L'alcalde de Roquetes Paco Gas, ha voltut destacar la millora en la qualitat de vida de la població amb aquest nou equipament sanitari, així com els llocs de treball que suposarà la seua construcció. El nou CAP tindrà 21 consultes a més dels espais de l'àrea d'atenció continuada. A més de les dependències del personal sanitari, d’administració i magatzems, el nou equipament disposarà d’àrees de medicina general, pediatria, odontologia, educació sanitària, d’atenció a la salut sexual i reproductiva i una àrea polivalent. La nova Base Comarcal del SEM comptarà amb una sala d’estar, menjador cuina, tres dormitoris, lavabo-vestidors individuals, magatzem i un garatge per a dues ambulàncies.

Per la seua part, el conseller de Salut ha qualificat el nou equipament de modèlic des del punt de vista funcional, molt adaptat a la manera de la nova assistència sanitària, i ha dit permetrà treballar de manera més coordinada entre tot l’equip de professionals de la salut.

Finalment, Ruiz també ha confirmat que la construcció del que havia de ser el nou Hospital de les Terres de l’Ebre, a pocs mestres del nou CAP de Roquetes, "ja no és una prioritat". "El tenir o no tenir un hospital no és garantia de res, en el sentit de millor o pitjor servei", ha afirmat el conseller. Les previsions són que en un any o any i mig el nou CAP de Roquetes puga entrar en funcionament. / Imatge Roquetes Comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta