9 de març del 2015

'Invasors' i 'Castor: la bombolla sísmica' comparteixen el primer Premi de Periodisme de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El reportatge 'Invasors', codirigit per Sílvia Berbís i Joanna Pardos, i ha emès al programa '30 minuts' de TV3, ha compartit amb el llibre 'Castor: la bomobolla sísmica', de Jordi Marsal, el I Premi de Periodisme de Terres de l'Ebre, dotat amb 1000 euros. El veredicte del jurat del premi va ser anunciat en el marc del sopar de la Festa del Periodisme que va tenir lloc el dissabte al vespre a Tortosa, i que va aplegar periodistes col·legiats i no col·legiats de les Terres de l'Ebre.

'Invasors' , es un reportatge de Joanna Pardos i Sílvia Berbís sobre l'impacte del caragol poma als camps d'arròs del delta de l'Ebre, que va ser emès al programa '30 minuts' de TV3 el 30 de març del 2014. Per la seva banda, 'Castor: la bombolla sísmica', és un treball d'investigació realitzat per Jordi Marsal sobre el projecte de magatzem submarí de gas instal·lat davant d' Alcanar i Vinaròs, publicat en format de llibre per Edicions Saldonar.

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat dissabte en el marc de la Festa del Periodisme, amb un sopar al qual van assistir els periodistes del territori, col·legiats i no col·legiats. En l’acte de lliurament del Premi, i apart de la dotació econòmica corresponent, els periodistes també van rebre dues il·lustracions de la dissenyadora tortosina Marta Viladrich.

Sílvia Tejedor , presidenta de la junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, va manifestar als assistents que l’objectiu principal d’haver instaurat aquest premi havia estat animar la professió i que amb aquesta primera edició corresponent a l’any 2014 “ s’ha demostrat que el nivell és molt alt”.

La col·legiada Sílvia Berbís, que actualment porta amb Sofia Cabanes l’edició Terres de l’Ebre de Nació Digital, va agrair, en el seu nom i en el de la companya Joanna Pardos que no era present, el premi, recordant també la col·laboració de la productora Filmsnòmades, de Guillemo Barberà i Santi Valldepérez. “Vam fer el reportatge –va dir - perquè volíem que un fet local que coneixíem de tan de prop tingués un abast més gran i, a més, poguéssim donar a conèixer les dificultats que pateixen el pagesos”. Joanna Pardos treballa a TV3, amb una llarga experiència en l’elaboració de reportatges en aquesta cadena.

Per la seva banda, Jordi Marsal, que ocupa actualment la delegació de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de Notícies, va agrair que el premi “vingui de la gent amb qui treballo cada dia colze a colze” i va dir que havia acceptat el repte de fer una cosa que en el dia a dia té molta dificultat pensant en la funció social que té la feina de periodista./ Imatge CPC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta