30 de març del 2015

La Generalitat obre la seua primera oficina ebrenca de Turisme a l'antic escorxador de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- Una de les naus del complex de l'antic escorxador de Tortosa acull des d'aquest dilluns la primera Oficina d'Informació Turística de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat l'equipament que neix amb la voluntat d'esdevenir l'oficina de referència i centre de dinamització econòmic i turístic del territori. Puig ha assegurat que les Terres de l'Ebre són "el gran diamant en brut que tenim com a projecte turístic de país" i ha explicat que s'està avançant per desenvolupar-lo ja sigui amb l'aposta enoturística a la Terra Alta, el pla de foment a Tortosa, o la declaració com a Reserva Natural de la Biosfera. L'Oficina de Turisme de la Generalitat era una dels serveis que faltava prestar a les Terres de l'Ebre i que s'ha culminat després d'un procés de gairebé dos anys. Segons ha explicat l'alcalde, Ferran Bel, s'ha inclòs en el marc del Pla de Foment, que ha permès invertir 900.000 euros a la ciutat en tres anys, i que permet donar continuïtat a la tasca iniciada des de fa dos mandats per apostar "de forma clara" pel turisme.


Per la seva part, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que entre els reptes del sector que cal afrontar hi ha la desestacionalització però també el reequilibri territorial i permetre una major distribució de la riquesa del turisme pel territori. En aquest sentit, Puig ha lloat el potencial de les Terres de l'Ebre i ha assegurat que són "el gran diamant en brut que tenim com a projecte turístic del país". El conseller ha destacat que els actius del territori coincideixen amb la "visió més sostenible" que reclama cada cop el turista "més exigent". Entre les apostes hi ha: l'enoturisme a la Terra Alta, Ebrebiosfera, o el turisme cultural. "L'especialització ens permetrà captar nous turistes, especialment els de proximitat", ha afegit.

A més de facilitar tota la informació sobre les Terres de l'Ebre i de la resta de Catalunya a visitants i turistes, l'oficina durà a terme d'altres tasques pròpies d'un centre de dinamització territorial, com ara proporcionar serveis d'orientació i suport als turistes i també a les empreses turístiques de la zona; promoure la creació d'experiències de qualitat; donar suport a les oficines de turisme ebrenques adscrites a la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya; col·laborar amb els agents públics i privats en els projectes o iniciatives turístiques que es duguin a terme al territori; i elaborar estudis, informes i estadístiques.

L'oficina obrirà tot l'any, set dies a la setmana, amb un mínim de set hores i mitja diàries. I amb l'objectiu de difondre els actius i serveis turístics del territori i satisfer al màxim les necessitats dels turistes que arriben a les Terres de l¡Ebre, la nova oficina comercialitzarà experiències turístiques al territori, a més de productes i serveis més convencionals com ara marxandatge i publicacions. Algunes d'aquestes propostes són visites al Delta de l'Ebre, Gandesa, Tortosa, Móra d'Ebre i al Centre d'Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova; recorreguts musicals entre oliveres mil·lenàries; la descoberta dels tresors d'Ulldecona; i sentir l'espiritualitat dels Ports a Horta de Sant Joan.

Amb la inauguració d'avui, la Xarxa d'Oficines de la Generalitat de Catalunya està formada per dotze centres distribuïts a les quatre demarcacions: Palau Robert, Fira de Barcelona-Gran Via, Aeroport Terminal 1 i Aeroport Terminal 2, a Barcelona; Girona ciutat i Aeroport de Girona, a Girona; La Seu Vella, estació de RENFE de Lleida i Aeroport de Lleida-Alguaire, a Lleida; i Tarragona ciutat, Aeroport de Reus i Tortosa, a Tarragona. Durant el 2014, les oficines de turisme de la Generalitat van atendre més de 370.000 consultes. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta