22 de març de 2015

L'Ebre té a partir de dilluns connexió permanent amb un bus llançadora a l'aeroport del Prat


TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que el bus llançadora que es va posar en servei l'any passat per primera vegada entre les Terres de l'Ebre i l'aeroport del Prat durant els mesos d'estiu serà permanent. A partir d'aquest dilluns 23 de març, el servei operat per Hife connectarà diverses poblacions de les Terres de l'Ebre amb la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona. Hi haurà vint expedicions diàries -10 d'anada i 10 de tornada- de dilluns a divendres, 10 expedicions en dissabte, i 8 en diumenges i festius. En la prova pilot que es va fer entre els mesos de juliol i agost, el servei va tenir més de 3.200 viatgers.

La llançadora es va posar en servei l'any passat per primera vegada i com a prova pilot els mesos de juliol i agost. En aquest període va transportar més de 3.200 viatgers: 1.014 usuaris durant el mes de juliol i 2.225 al llarg de l'agost. Gràcies als bons resultats obtinguts, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit consolidar-lo tot l'any.

Des de les Terres de l'Ebre no existeix un servei que enllaci directament amb l'aeroport del Prat, per la qual cosa és necessari el transbordament a Barcelona amb els serveis ferroviaris o d'autobús que connecten amb l'aeroport. Això implica incrementar el temps de viatge aproximadament entre 30 i 40 minuts. Però amb el servei llançadora, totes les expedicions que actualment hi ha entre les Terres de l'Ebre i Barcelona fan parada a l'aeroport del Prat.

La connexió es fa mitjançant un bus que surt (o arriba) des d'una parada situada en una via de servei paral·lela a l'autovia C-31, a l'alçada del municipi de Gavà. Els usuaris que van a l'aeroport (o que en venen) han de canviar de vehicle, mentre que la resta continuen el seu viatge fins a Barcelona (o fins al seu destí a les Terres de l'Ebre si van en sentit contrari). La llançadora fa parada a la terminal 1 de l'aeroport. El temps de viatge entre el punt d'intercanvi i les terminals de l'aeroport és d'aproximadament uns 15 minuts.

Aquests serveis s'oferiran a les poblacions de la línia d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l'Aldea i Tortosa. Així mateix, la connexió amb l'aeroport a través de la llançadora també s'instaura a la línia procedent de la Terra Alta, de manera que també hi haurà connexió diària amb l'aeroport als municipis de Batea, Gandesa, Corbera d'Ebre, Móra d'Ebre, Tivissa, Vandellòs i Hospitalet de l'Infant./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta