16 de març del 2015

Més de 150 persones recullen més de 3.000 quilos de brossa a les platges del Delta


AMPOSTA (Montsià).- Més de cent cinquanta persones de set municipis del delta de l'Ebre s'han unit aquest diumenge per fer una neteja col·lectiva dels espais naturals de la zona. En només tres hores s'han recollit més de tres tones de brossa del litoral deltaic. Aquestes jornades per conservar un Delta net volen ser també una eina per millorar la conducta de tots plegats a l'hora de generar residus. La brossa arriba al delta arrossegada per les llevantades des de tota la costa mediterrània, pel mal ús particular d'aquests paratges verges i per l'activitat econòmica que existeix a l'entorn. Des del Parc Natural del delta de l'Ebre demanen que s'acabi amb les actituds incíviques des de les activitats més quotidianes .

El Parc Natural del Delta de l'Ebre, el CODE, els ajuntaments de l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Deltebre, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja i l'Associació de Voluntaris del Parc havien organitzar la jornada que ha aplegat unes cent cinquanta persones en la neteja popular del litoral deltaic. En poc més de tres hores s'han recollit tres tones de brossa. Aquesta actuació ja s'havia anat fent en els darrers anys, sempre abans de la Setmana Santa, però és la primera vegada que s'ha fet manera coordinada entre diferents entitats i municipis.

L'objectiu estava en posar l'accent sobre la problemàtica de la brossa al Delta i incidir en la millora de la conducta de visitants i població local. "Cal canviar actituds i reduir els residus que generem i conscienciar l'ús que fa la gent dels espais públics, en aquest cas, dels espais naturals. La brossa no torna sola a casa ni es diposita sola en un contenidor. Encara hi ha certes actituds incíviques en aquests espais i s'ha de millorar", ha demanat Xavier Abril, tècnic del Parc Natural del delta de l'Ebre i coordinador de la jornada Delta net.

Tot i ser la franja de costa més natural i menys urbanitzada de Catalunya, la costa deltaica suporta una dinàmica ambiental complexa a causa de l'activitat de la desembocadura del riu, el mar Mediterrani i el sistema de drenatge dels canals. Com ha detallat Abril, són els temporals de llevant els que arrosseguen fins al Delta la brossa dipositada pel mar. Aquesta hauria de ser només d'origen natural, com canyes i troncs, però també n'arriba d'origen humà, a causa de brossa llençada al mar o "oblidada" a les platges. Entre la brossa recollida aquest diumenge s'han trobat coses tan inversemblants com una roda de cotxe, palets higiènics o centenars de llaunes i envasos de vidre./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta