6 de març del 2015

Salvadó (ERC) acusa CiU de voler ‘suïcidar’ la festa dels bous a les Terres de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El diputat d’ERC per les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha manifestat aquest divendres el malestar dels republicans amb CiU. El motiu és la polèmica per la votació del Parlament d’una esmena del PSC que pretenia regular els temptejos amb bous d’Alfara de Carles, però a través de la llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Salvadó ha acusat CiU d’haver dictat el comunicat que aquest dimecres difonia l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, en què s’acusava ERC d’haver torpedinat l’acord del Parlament. Salvadó ha afirmat que cal recuperar el consens que al setembre del 2010 va permetre aprovar la llei dels Correbous per blindar la tradició de les Terres de l’Ebre. En canvi, el diputat d’ERC ha lamentat que CiU vulga atiar aquesta polèmica a pocs mesos de les eleccions municipals, amb “nocturnitat” i amb una “actitud suïcida” per a les Terres de l’Ebre. Segons Salvadó, han volgut solucionar el problema d’Alfara de Carles reobrint el debat nacional sobre les corrides de bous. I és que l’esmena pretenia autoritzar corrides sense la mort de l’animal, però no només a les ramaderies de l’Ebre, sinó a tot Catalunya.

En el debat d’aquesta setmana al Parlament, la nova regulació que proposava l’esmena es va rebutjar tot i els vots a favor del PSC, PP i Ciutadans, a més de les diputades ebrenques de CiU, Annabel Marcos i Meritxell Roigé, que van trencar la disciplina de partit. CiU, ERC, Iniciativa i la CUP van votar-hi en contra de l’esmena. En aquest sentit, Salvadó ha apuntat que la maniobra defensada per Marcos era un tràmit “absolutament irregular”, ja que pretenia modificar la llei de Protecció dels Animals a través de la llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat. Així, Salvadó ha afirmat que reobrir el debat sobre les corrides a Catalunya és fer “un flac favor” a la festa amb bous de les Terres de l’Ebre, ja que el territori “té les de perdre”.

En aquest sentit, el secretari general adjunt d’ERC ha fet una crida a recuperar el diàleg entre les forces polítiques i establir un pacte a les Terres de l’Ebre entre allò que es pot fer i allò que no està permès. Salvadó, a més, ha negat categòricament que ERC haja pressionat CiU per condicionar el seu vot al Parlament. De fet, ha insistit que CiU ho ha “fet fatal”, provocant un debat en què l’Ebre no tenia prou força, i que el passat 19 de febrer ja els van advertir que aquest tema no tenia res a veure amb el pressupost. A més, ha revelat que la posició inicial d’ERC era l’abstenció. Finalment, ha valorat que si CiU va retirar la seua esmena va ser per les pressions internes d’un sector intern antitaurí, el qual és “molt potent”.


5 comentaris:

  1. Quina poca vergonya... vota en contra i ara vol passar la culpa als altres. I a més ho justifica dient que els ebrencs solament representem el 2% de Catalunya... au, tots a ballar sardanes i fer castells, que això està ben vist pels amos de les Barcelones !!!

    ResponElimina
  2. Ah, que els convergents han votat a favor, tat? Al final, los socialistes presenten l'esmena per defensar el negoci de Moisés Fabra, lo seu exalcalde de Xerta, i d'un parell més. I les convergents voten a favor perquè el seu vot no canvia res; si no, de què, moreno? El mandamàs convergents són los primers antitaurins.

    I és ben veritat: si tot Catalunya vota en contra de les temptes i natros, a favor, resulta que un 98 % guanya de sobres a un 2 %. Mira-t'ho com vulgues, però perdem. Que no en tenim prou, en los bous a la plaça, lo capllaçat, los correbous i el polèmic embolat? Pos au, disfrutem-los ara que els tenim.

    ResponElimina
  3. Lo tauet es poc simpàtic i està desinformat. Jo, Moisès Fabra, de negoci no en tinc cap ja que fa un any vaig tenir que vendre la ramaderia degut a actituds com les de ERC i CIU, prohibint activitats pròpies de les ramaderies que ajuden a mantenir les explotacions. Per més informació pots contactar directament en mi.

    ResponElimina
  4. que una xorrada com aquesta marqui l'agenda política, es per fer-s'ho mirar.

    ResponElimina
  5. com pots comparar les sardanes i el castells amb les bous, així estem per aquí baix.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta