29 d’abril del 2015

Alcanar reclama a la Generalitat solucions per poder celebrar els bous a la mar de les Cases



ALCANAR (Montsià).- L’Ajuntament d’Alcanar ha defensat novament la tradicionalitat dels bous a la mar. La regidora de Festes, Mercè Fischer, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyada del president de l’Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, i membres de la Comissió de Bous d’Alcanar per explicar que davant l’expedient sancionador que al febrer va obrir la Generalitat, arran de la denúncia que va presentar l’associació antitaurina Actyma, l’Ajuntament ha presentat al·legacions i recursos per tal de demanar que aquestes celebracions siguin declarades activitats legals.

Fischer ha recordat que el bous a la mar fa més de 30 anys que se celebren a Alcanar, i que està reconeguda com a festa tradicional per l’Estat espanyol. El president de l’Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, ha destacat que el problema és que en el moment de fer el redactat de la llei 34/2010, a l’esborrany es va especificar “bous a la mar”, però quan la llei va arribar a la Generalitat els juristes van determinar que s’havia de canviar per “bous a la platja”, per tal que es fes referència a una zona terrestre i aquàtica.

Ara bé, des de l’Ajuntament defensen que no hi ha cap sentència que reculli que la modalitat de bous a la mar a les Cases d’Alcanar “no es poden celebrar” i demanen a la Generalitat que els donin solucions. Així mateix, la regidora ha demanat lleialtat institucional als responsables del G

overn i que les comunicacions es facin per la via oficial, i no a través de “mítings electorals”. En aquest sentit, Fischer ha demanat que no s’utilitzen els bous per fer política. La setmana vinent Alcanar donarà el tret de sortida a les festes de maig, unes festes amb un important nombre d’actes taurins. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta