30 d’abril del 2015

Jordan presenta el pla de Movem Tortosa per impulsar una ciutat 'més democràtica, social i generadora de treball'



TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcaldable de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha presentat aquest dimarts, davant més de 130 persones en un acte a l'antiga cripta de la Reparació, les línies generals del projecte polític de la seua candidatura, basat en tres grans eixos: crear una Tortosa més democràtica, més social i també un nou model de ciutat per crear ocupació i lideratge territorial. Jordan va pronunciar la conferència “Per una nova Tortosa en moviment”, on l’alcaldable de Movem Tortosa va esbossar les principals propostes d’un total de 150 que ha redactat la candidatura després d’un procés participatiu amb diferents assemblees obertes a la ciutadania. L’alcadable, que va ser presentat per Josep Bayerri, va destacar que el projecte de Movem Tortosa no és un projecte personal, "sinó el de molta gent que volem moure Tortosa i que està col·laborant amb nosaltres perquè volen un canvi positiu i constructiu a la ciutat".

A més, Jordan també va destacar que “el projecte que presentem avui és a 10 anys vista, i per capgirar l’actual model de ciutat, aprenent dels errors i fent propostes que consoliden una Tortosa més democràtica, donant més suport a les persones i que sigui capaç de generar treball i lideratge al sud de Catalunya”. Així, entre les propostes de Movem per fer de Tortosa una ciutat més democràtica, Jordan va destacar “el girar full de l’autoritarisme i el caciquisme per fer les coses d’una altra manera, amb la participació de la gent on, cada any, per exemple, puguin votar les principals inversions a realitzar des de l’Ajuntament o amb la convocatòria de consultes ciutadanes sobre aspectes importants i concrets que també hem de decidir entre tots i totes”.

En un segon eix, l’alcaldable de Movem va destacar que “cal un rescat social per a tants tortosins que estan patint la crisi, garantint el dret a l’alimentació, a la llum i el gas, o a un habitatge digne”. Jordan va reblar que “Tortosa ha de defensar la sanitat i l’educació públiques com a garantia d’igualtat d’oportunitats” i va recordar el compromís de crear una llar d’infants pública al Betània, la reclamació del tercer institut o l’aturada de les retallades a l’hospital Verge de la Cinta.

Finalment, el bloc més extens de la conferència, va ser per desgranar el nou model de ciutat, on Jordan va destacar l’impuls a l’economia a “través d’un pla estratègic, de la potenciació del petit comerç, del turisme i patrimoni, així com la reindustralització de la ciutat”. Jordan va explicar diferents propostes que en els propers dies detallarà amb més precisió. / Vídeo Movem Tortosa

1 comentari:

  1. Un altre discurs ple de generalismes, de poques concrecions, de molta participació ciutadana...etc, bon envoltori, ben dit, ben presentat i amb poc fons. Però només veig ganes del Sr Jordan de sortir a la foto, i una utilització vergonyosa de les entitats socials per afavorir a un determinat partit polític i determinades carreres personals. Trens dignes: montat i gestionat per ICV, Amics dels Castells: junta i presidència controlades per ICV, pesos pesats en la gestió d'entitats que haurien de ser apolítiques com Caritas, Lliga contra el Cancer, Plataforma per la Salut, Associació de familiars de Parkinson. Molt trist tenir aquests càrrecs com a trampolí per entrar en gestions municipals o fer carrera política...ara que no són els únics ja que CiU té una sobrada experiència en control de l'associacionisme (pregunteu a Dominguet Tomàs o a Anna Algueró...associació familiars Alzheimer, Omnium Cultural...i d'altres controlats per elements convergents).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta