29 d’abril del 2015

El conseller de Salut nega que es vulga crear a les Terres de l'Ebre un consorci com el de Lleida


BARCELONA.- El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha descartat aquest dimecres que el Govern vulgui creat un consorci sanitari a les Terres de l'Ebre similar al que s'ha impulsat a Lleida. A preguntes d'ICV-EUiA i el PSC durant la sessió de control al ple del Parlament, el conseller ha negat així que hi hagi plantejada aquesta possibilitat. De fet, ha explicat que fins i tot volent-lo impulsar hi hauria dificultats, perquè "les entitats i centres de les Terres de l'Ebre no són de la Generalitat". Amb tot, ha explicat que si algú des del Departament en va parlar, va ser per explicar que "s'escoltaria" la proposta "si hi hagués la voluntat", sense ni tan sols assegurar que així es volgués crear el consorci.

El secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, va plantejar el 16 d’abril la necessitat que les Terres de l'Ebre tinguin un ens propi que gestioni les estructures sanitàries del territori. Tot i no atrevir-se a parlar de consorci sanitari, arran de la polèmica generada a Lleida, Sancho va assegurar que cal decidir quina és la fórmula adient per tirar endavant una "estructura" que permeti dotar el territori "d'autonomia d'organització i gestió". Precisament, Sancho va presidir a Tortosa el Consell de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, en substitució del conseller Boi Ruiz. Sancho va fer una crida a les forces polítiques per cercar el màxim consens després del cicle electoral. I és que, en aquest ens, a més de la Generalitat, haurien d'estar representats els ajuntaments i també els proveïdors de salut, usuaris i professionals, entre d’altres actors.

Sancho va assenyalar que per fer realitat aquest nou ens de gestió de la sanitat a les Terres de l’Ebre només caldria "voluntat política". Per justificar la creació d’aquest ens, el secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut va afegir-hi que la seua existència permetria, per exemple, que l'estalvi que està aconseguint l'eficàcia de l'assistència primària a les Terres de l'Ebre "es quedi al territori". "Més igual la proposta d'estructura, el que cal és que tots ens comprometem a decidir al territori, a gestionar i que les millores es queden al territori", va dir Sancho, sense sospitar les reaccions que tindria la seua proposta. 

Bel va dir que Sancho havia estat 'imprudent'

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, va qualificar "d'imprudents i inconvenients" les declaracions fetes per Francesc Sancho, sobre la necessitat de crear un ens de gestió de l'àmbit sanitari a les Terres de l'Ebre. Bel, que va mostrar-se partidari de fer "alguna cosa", va lamentar que es faci una proposta així a finals de legislatura i davant d'un cicle electoral. Bel va defensar que es faci des de l'àmbit públic però de forma ben feta, consensuada, i que passi “per persones de futur i no de passat” al Departament de Salut. A més, Bel va lamentar que Sancho fes aquestes declaracions "sense tenir en compte al món local" del territori, cosa que va titllar de "falta de respecte absolutament imperdonable". El dirigent convergent va reiterar la necessitat de "moure fitxa" en l'àmbit sanitari de l'Ebre “des de la discreció, el consens, i no entrant com un elefant a una terrisseria". L'alcalde va assegurar que Sancho no ha parlat mai d'aquesta qüestió amb l'Ajuntament de Tortosa, i li va llançar un advertiment: “Si el senyor Sancho pensa que a les Terres de l'Ebre es pot fer alguna cosa sense tenir en compte l'Ajuntament de Tortosa és que no li ha servit de res la seva etapa com a delegat del Govern". Altres veus com ERC, Iniciativa, la CUP, la UGT i Comissions Obreres també van rebutjar d’entrada la proposta de Sancho.

1 comentari:

  1. L'embrió d'aquest consorci ja està creat...sino vegeu la compra de l'Aliança per part de l'Ajuntament de Tortosa i la gestió donada a Sagessa (una de les joies de la corona del consorci Innova) amb el control del tàndem Hospital de Jesús/Aliança (lo nou reialme de "Pataqueta"), relació indirecta amb la Clinica d'Amposta...només falta l'assalt definitiu a l'Hospital Verge de la Cinta, temps al temps...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta