6 d’abril del 2015

La crida de Prat de Comte per salvar l'escola aconsegueix que es tornin a preinscriure alumnes del poble


PRAT DE COMTE (Terra Alta).- A punt de tancar la preselecció dels nous veïns de Prat de Comte, l'alcalde del municipi, Joan Josep Malràs, ha celebrat "l'efecte rebot" que ha provocat la crida perquè noves famílies amb nens acudissin a viure i treballar al poble i poder salvar l'escola. De moment, alguns veïns de Prat de Comte que portaven els nens a estudiar a Gandesa o Tortosa han decidit preinscriure els petits al col·legi del poble. L'escola tindrà set alumnes enlloc dels tres que es preveia inicialment, i que feien perillar l'obertura del col·legi el proper curs. A aquests se sumaran els fills de les famílies que se seleccionin per gestionar l'alberg municipal, l'agrobotiga i la comercialització de l'aiguardent.

Malràs s'ha mostrat entusiasmat pel fet que la preinscripció d'alumnes per a l'escola hagi passat de tres a set alumnes gràcies a la crida que el poble ha fet per salvar el col·legi. Algunes famílies del municipi que portaven els nens a les escoles de Gandesa i Tortosa han decidit preinscriure els seus fills al centre del poble, davant l'amenaça que aquest pugui tancar. El curs 2015-2016 podria començar amb una desena d'alumnes, preveient l'arribava de les noves famílies que s'han interessat per l'oferta de gestió dels negocis municipals. "Per a un alcalde és molt complicat tancar una escola, molt dur, com si fos un remat pel poble perquè aguantin els que quedin i vagi morint", ha lamentat Malràs.

Després de l'allau de peticions per acudir a treballar i viure a Prat de Comte, l'Ajuntament ha demanat ajuda a la Diputació de Tarragona per establir uns criteris de selecció d'aquells candidats més idonis per gestionar l'alberg municipal 'La Gepa', un dels serveis municipals que s'ofereixen als futurs nous veïns, a canvi que inscriguin els seus fills a l'escola de Prat de Comte.

Licitació de l'alberg

El consistori ha licitat l'alberg amb una concessió d'ús privatiu de béns de domini públic. Els candidats cal que acreditin la seva solvència econòmica, financera i tècnica o professional. En els plecs de condicions s'estableix un termini d'utilització del bé de domini públic de 4 anys, prorrogables anualment, fins a un màxim de 10 anys, amb un cànon d'utilització de 250 euros al mes els dos primers anys. Les famílies interessades en la gestió de l'alberg han de presentar un projecte de gestió i explotació, un projecte d'obres i instal·lacions a executar, actuacions previstes per a la promoció turística del poble i la relació de llocs de treball que es crearan. El termini de presentació dels projectes acaba el 17 d'abril.

Malràs confia en què a finals del mes d'abril ja s'hagi fet la selecció definitiva entre els candidats que es presentin. Els interessants estan sent informats a través de la web del consistori de tots els requeriments que se'ls fa. L'alcalde ha explicat que aquests dies són moltes les famílies que s'apropen fins al poble per conèixer de primera mà les instal·lacions i poder acabar d'enllestir les seves propostes./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta