8 d’abril del 2015

La CUP critica Bel per voler fer una consulta i reclama la retirada del monument franquista de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de la CUP-Alternativa Ecologista a Tortosa, Xavier Rodríguez, ha manifestat aquest dimecres la seua sorpresa pel compromís de Ferran Bel de realitzar una consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre en el proper mandat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Rodríguez ha recordat que CiU va rebutjar el 2010 la moció popular que reclamava la retirada de la simbologia feixista, i que fa només tres mesos Bel va desestimar la proposta d’Iniciativa que proposava la celebració d’una consulta sobre el mateix tema. Però al marge del canvi d’estratègia de CiU, el candidat de la CUP ha assegurat que Tortosa no es pot permetre la presència del feixisme al carrer, i que és “una vergonya” mantenir al mig del riu el monument franquista més gran de Catalunya. Per això, Rodríguez ha apostat de manera inequívoca per la retirada del monument de la Batalla de l’Ebre.

En el mateix sentit, Rodríguez ha afirmat que la CUP-Alternativa Ecologista no entén la posició d’altres partits i organitzacions que ara proposen la celebració d’una consulta. És el cas de Podem, que ha anunciat que concorrerà a les municipals amb l’agrupació d’electors Som Tortosa.

D’altra banda, la representant d’Equo i número 6 a la llista de la CUP-Alternativa Ecologista, Maria del Mar Barberà, ha explicat que l’assemblea local de Podem va ser qui va rebutjar l’entesa per fer una llista conjunta a la que havien arribat els dirigents de les tres formacions. I és que, tot i les coincidències programàtiques, el debat sobiranista els va acabar separant. Així, quant a la divisió del vot d’esquerres, Rodríguez ha qüestionat que el PSC i Esquerra puguen dir que són candidatures d’esquerres, i ha assumit que Bel potser estarà content amb aquesta fragmentació del vot. Però ha dit que el moment actual és històric, i que la CUP arribarà a les eleccions amb força per jugar un paper important.

La defensa dels drets socials i la remunicipalització dels serveis públics seran els principals eixos del programa de la CUP-Alternativa Ecologista a Tortosa, al costat d’un altre model econòmic i productiu per al municipi, a més d’una relació amb les entitats financeres basada en la banca ètica i en l’oposició als desnonaments. Segons Rodríguez, també és necessària una auditoria externa i exhaustiva de l’hospital de la Santa Creu i de la Clínica Terres de l’Ebre, que hauria de ser gestionada per l’Institut Català de la Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta