28 d’abril del 2015

La Guàrdia Civil també escorcolla l'Ajuntament d'Amposta en l'operació pel cas Innova



AMPOSTA (Montsià).- Agents de la Guàrdia Civil van escorcollar des de les nou de la nit d'aquest dimarts l'Ajuntament d'Amposta, fins entrada la matinada, en presència de l'alcalde, Manel Ferré, que no va estar ni detingut ni retingut. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aquest registre va ser la darrera diligència del dia i va acordar-se per part del jutge després de la documentació trobada al matí a l'Hospital Comarcal del Montsià. De fet, des de primera hora de la tarda, agents de la Guàrdia Civil havien custodiat l'edifici consistorial. Fonts pròximes al cas apunten que es podrien estar investigant presumptes contractacions irregulars per un import de més de quatre milions d'euros, que una auditoria hauria detectat durant el 2013 i que el Tribunal de Comptes va remetre a la Fiscalia de Tarragona.

D'altra banda, l'Hospital Comarcal del Montsià també havia estat escorcollat per la Guàrdia Civil des de primera hora d’aquest dimarts. Tot plegat ha estat en el marc d’una operació tutelada pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus i la fiscalia de Tarragona. L’operació ha fet fins una vintena de registres en diferents punts de la demarcació de Tarragona, en el marc del cas Innova. S'investiguen possibles delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. Entre altres, s’han escorcollat els ajuntaments de Reus i Cambrils, i els hospitals Sant Joan i d'Amposta, totes seus de Sagessa, l'Institut Pere Mata, i empreses privades, i s’han fet entrades en els domicilis particulars de les persones implicades. A més, també s'ha requerit documentació a altres empreses privades i a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol.

També dos agents de la Guàrdia Civil havien custodiat l’Ajuntament d’Amposta des de última hora del matí. Fins a les dependències municipals s’havien acostat alguns membres de l’equip de govern i també el portaveu del grup municipal d’ERC, Adam Tomàs. Tot i que no es descarten noves detencions, el TSJC ja ha confirmat els noms de fins a nou detinguts en el conjunt de l’operació. Entre els detinguts, destaquen la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis, els exdirectius de Sagessa, Joan Maria Benet, Enric Agustí, José Augusto García Navarro, i Lluís Nualart, qui també va ser exdirector de l'Hospital Sant Joan de Reus. Entre els detinguts també estarien el director general d'Activa Mutuas 2008, Miguel Àngel Puig; i l'empresari de Traider S.L Luís Márquez Álvarez.

Les diligències practicades aquest dimarts formen part de la peça número 4 del cas Innova -que afecta l'Hospital de Reus i que està sota secret de sumari- que s'està instruint en el jutjat número 3 de Reus. La Guàrdia Civil apunta que s'estaria investigant una possible trama entre càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris per dur a terme els suposats delictes, relacionats amb algunes contractacions. L'operació, batejada per la Guàrdia Civil com a 'Curatio-Cirugía', ha desplegat més d'un centenar d'efectius, acompanyats per personal de la Intervenció general de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència estatal de l'Administració Tributària (AEAT).

Imatges Maria Acosta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta