28 de maig del 2015

Barbero avança que l'Entesa per Flix proposarà un govern d’unitat a CiU i Solidaritat



FLIX (Ribera d'Ebre).- El republicà Francesc Barbero, número 2 de la candidatura Entesa per Flix, ha valorat aquest dijous els resultats que aquesta coalició ha obtingut a les eleccions municipals, tot assolint la majoria absoluta amb set regidors. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Barbero ha assenyalat que han tingut el 61% dels vots, però que la setmana que ve oferiran a la resta de forces polítiques la seua incorporació al nou govern de Flix. De fet, en els darrers mandats a Flix hi ha hagut governs de concentració, i per això l’alcalde Marc Mur tornarà a oferir un pacte als dos regidors de Convergència i Unió, així com als dos regidors que ha obtingut la llista de Solidaritat per la Independència. De fet, Barbero ha apuntat que el nou cartipàs municipal dependrà de si finalment torna a haver-hi un govern d’unitat a Flix.

D’altra banda, Barbero ha fet una valoració molt positiva dels resultats dels republicans a la Ribera d’Ebre. El portaveu comarcal d’Esquerra ha destacat que s’han quedat a 100 vots de la ser la força més votada a la Ribera d’Ebre, i a un sol regidor de ser el partit amb més regidors. A més, Esquerra és la primera força en vuit poblacions, i ha tingut sis majories absolutes en un total de 14 municipis. De fet, també ha dit que han trencat la majoria absoluta que fins ara tenia CiU al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Entrant més al detall, Barbero ha remarcat la victòria d’ERC a Móra la Nova i també la pujada dels republicans a Móra d’Ebre. Per tot plegat, el portaveu republicà ha afirmat que Esquerra ha de tenir un paper rellevant en el proper Consell Comarcal, tot destacant la falta de sintonia amb el govern actual de CiU.

De fet, Barbero s’ha preguntat si ara CiU està reclamant lleialtat al procés sobiranista o a la mateixa Convergència. El regidor flixenc ha recordat que a Esquerra són els socis més lleials del procés cap a la independència, i gairebé ha descartat un acord a la Ribera d’Ebre amb els actuals dirigents de CiU a la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta