28 de maig del 2015

L'alcalde de l'Aldea celebra que la cooperativa haja pogut evitar la liquidació

 

L'ALDEA (Baix Ebre).- L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha celebrat que la Cooperativa hagi pogut evitar la liquidació, després que el jutge del Mercantil de Tarragona reconegués la possibilitat a l’entitat d’acollir-se a l’anterior llei concursal. Una llei que només exigeix el 50% d'adhesions per superar el conveni amb els creditors. Andreu ha mostrat la seva satisfacció per la continuïtat de la Cooperativa, especialment, per la importància que té per al poble, perquè es podran conservar llocs de treball i perquè s’obre la porta a la recuperació dels diners bloquejats dels socis. Andreu ha reconegut que serà difícil, però ha dit que cal treballar per recuperar la confiança dels pagesos alhora que ha destacat la qualitat de l’horta de l’Aldea. L’alcalde de l’Aldea també ha volgut deixar clar, davant algunes veus que criticaven la manca de suport de l’Ajuntament als afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa, que sempre han estat i estaran al costat dels afectats per aconseguir el retorn dels diners bloquejats.

La Cooperativa de l'Aldea podrà evitar la liquidació després que el jutge del Mercantil de Tarragona li hagi reconegut, in extremis, la possibilitat d'acollir-se a la llei concursal anterior, que només exigeix el 50% d'adhesions per superar el conveni amb els creditors. L'entitat, que reconeix haver-se quedat per sota del 60% quan l'actual norma, de setembre de 2014, exigeix el 65%, ha presentat les adhesions al jutjat aquest dimecres al migdia, últim dia de termini. La seva presidenta, Montserrat Llosa, considera un "miracle" el desenllaç, després que entitats bancàries i una part important dels impositors s'hagin negat a firmar. Així, la Cooperativa podria posar en pràctica el seu pla de viabilitat per retornar els 5,2 milions de deute ordinari en deu o en quinze anys, en funció de l'opció triada pels creditors. La decisió definitiva, però, està en mans del jutge del Mercantil de Tarragona, que dins dels pròxims deu dies ha de validar les adhesions presentades. Hi haurà també un termini addicional de cinc dies per oposar-s'hi.

Per la seua banda, l'Associació d'Afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea ha obert la porta a dialogar amb l'entitat per poder recuperar els estalvis dels impositors, un cop la junta rectora ha presentat aquest dimecres les adhesions que li haurien de permetre superar el conveni concursal. Els socis crítics, molts dels quals han rebutjat donar suport al conveni, consideren ara acceptar l'oferiment d'última hora de la junta rectora de poder afegir-se igualment a l'opció B del pla de viabilitat, més llarga però sense quitances, per recuperar els estalvis. Tot i això, el president de l'Associació, Jordi Gas, ha anunciat que mantindran les accions judicials obertes per reclamar indemnitzacions als que considera responsables de la fallida de l'entitat i el bloqueig dels estalvis. En aquests moments, queden encara 4,5 milions d'euros de de més de 300 impositors.  / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta